Așteptând venirea Sa

Devoțional zilnice 26 decembrie 2018

Căci este o prorocie a cărei vreme este hotărâtă, se apropie de împlinire şi nu va minţi; dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit. – Habacuc 2:3

Norii întunecaţi ai celui de-al Doilea Război Mondial încă acopereau lumea. Imperiul Japoniei ocupase Commonwealth-ul Filipinelor. Pe 26 decembrie 1944, Hiroo Onoda a fost trimis pe insula Lubang din Filipine pentru a sluji în brigada japoneză Sugi. Înainte de a pleca, comandantul lui de divizie, maiorul Yoshimi Taniguchi, i-a poruncit: „Îţi este interzis cu desăvârşire să mori din vina ta. Poate ne va lua trei ani, poate cinci, dar orice s-ar întâmpla, vom veni după tine. Până atunci, atâta timp cât mai ai un singur soldat, trebuie să continui să îl conduci. Poate va trebui să trăieşti în cocotieri. Dacă va fi aşa, trăieşte în cocotieri! În niciun fel nu trebuie să renunţi la viaţa ta în mod voluntar.”

În octombrie 1945, Onoda şi cei trei camarazi care au mai rămas au văzut un pliant pe care scria următorul anunţ: „Războiul a luat sfârşit pe 15 august. Coborâţi din munţi!” Dar ei nu au crezut această informaţie. Mai târziu, alte pliante cu imagini pe ele au fost aruncate din aer, dar nici pe acestea nu le-au luat în seamă. În 1949, unul din tovarăşii lui a plecat; în 1954, altul a fost împuşcat mortal şi, în 1972, al treilea a fost ucis. Acum Onoda era singur. În februarie 1974, un explorator japonez l-a găsit, dar Onoda încă refuza să se predea, spunând că el aştepta ordine de la comandantul superior. S-au făcut aranjamentele necesare şi maiorul Yoshimi Taniguchi a zburat la Lubang. Pe 9 martie 1974, el s-a întâlnit cu Onoda şi l-a eliberat de datoria lui. Astfel, 29 de ani mai târziu, promisiunea făcută s-a împlinit: „Orice s-ar întâmpla, venim după tine.”

Al Doilea Război Mondial s-a încheiat cu mult timp în urmă, dar marea controversă cosmico-istorică este încă în desfăşurare. În curând se va încheia şi Isus Se va întoarce pentru a-Şi lua soldaţii Lui credincioşi (Efes. 6:10-20). Noi nu ştim când va veni. Dar pentru că El Şi-a îndeplinit toate celelalte făgăduinţe, putem fi siguri că El o va împlini şi pe aceasta. Aşa cum se spune în Habacuc 2:3: „Dacă zăboveşte, aşteapt-o, căci va veni şi se va împlini negreşit.” În loc să ne plângem că venirea Lui întârzie, noi ar trebui să veghem în vederea venirii Sale, care poate fi în orice moment (Matei 24:36-51). Nu renunţa niciodată! Cuvântul Lui este demn de încredere şi venirea Lui este sigură.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro