Devoțional zilnic

Atâta har

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

La sfârșitul anului 2013 se constituia prima grupă de exploratori din Orașul Ovidiu, Jud. Constanța, la 8 km distanță de orașul Constanța și 10 km de stațiunea Mamaia. Imediat în primăvara următoare a anului 2014 un coleg mi-a sugerat să preiau activitatea persoanelor cu dizabilități a Asociației „Ridică-te și umblă”. După prima întâlnire oficială a persoanelor cu dizabilități mi-am dat seama de importanța textului: „Bucurați-vă întotdeauna”! De ce? Pentru că putem merge, putem urca pe munți în timp ce alți tineri sunt țintuiți într-un scun cu rotile.

Am mai înțeles importanța sintagmei „Rugați-vă neîncetat”! De ce? Pentru că suntem vulnerabili. Pentru că doar „sub ocrotirea Celui Prea Înalt” avem siguranța clipei următoare? Te provoc a-ți lua doar un minut și să-ți revizuiești propria viață analizând de câte ori ai fi putut fi accidentat să ajungi într-un scaun cu rotile sau chiar să mori.

Așadar, „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile”! mai concret: pentru că te-ai trezit în dimineața aceasta, mai ales dacă te-ai trezit și cu gândul la Dumnezeul creator, sau poate pentru că poți încheia ziua aceasta. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru hrană și apă, un explorator apreciază când are pe un traseu apă suficientă și hrană măcar. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru cel mai mare dar „Mântuitorul nostru Isus Hristos”!

Cu prima întâlnire a unui explorator mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ceva!

„Atâta har” – „Ce minunat” (161 Imnuri Creștine 2013)

Daniel Glodeanu, instructor exploratori, pastor Conferința Muntenia