Atenție la neatenție!

Devoțional zilnic

Ce s’a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel și în zilele Fiului omului: mâncau, beau, se însurau și se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; și a venit potopul și i-a prăpădit pe toți. – Luca 17:26,27

Harlem Gnohere este un fotbalist francez care activează în România. Recent s-a remarcat printr-o situație nedorită, supărătoare! După ce cu o zi înainte a jucat pentru echipa sa de club, marcând și un gol, duminică, 10 noiembrie, era pe aeroportul din București, alături de familie, pregătit pentru un zbor în Belgia. Au mâncat la un restaurant fast food din aeroport unde au întârziat prea mult, așa că, au ratat îmbarcarea în avion și, ca atare, zborul! În ciuda insistențelor sale, nu s-a putut face nimic pentru a repara situația creată de neglijență și neatenție!

Uneori, la o „masă”, neglijând apelurile adresate chiar pe nume, poți pierde avionul! Dar poți pierde mult mai mult decât atât!

Pare ciudat să aduci ca învinuire oamenilor care au trăit la potop faptul că mâncau, beau și se căsătoreau! Orice om mănâncă, bea și, la vremea potrivită, se căsătorește, nu?

Cu siguranță! Dar… „mâncarea”, „băutura”, „însurătoarea”, „măritișul” sau, într-o exprimare mai aproape de noi și preocupările noastre, grijile legitime legate de școală, de vacanțe, eventual noul smartphone, noua persoană care îți câștigă interesul și afecțiunea … toate acestea sau oricare dintre ele te pot face să fii neglijent cu privire la avertizările de viață și de moarte pe care ți le trimite Dumnezeu prin slujitorii Săi, astăzi, într-un timp al sfârșitului ilustrat prin evenimentele din timpul lui Noe … Ei bine, într-o asemenea situație problema cu preocupările noastre de rutină, care ne țin la distanță de Dumnezeu și salvarea oferită de El, este mare! Pentru că ratăm îmbarcarea! Și nu avem scuze!

Din nefericire, astăzi lumea este total neglijentă cu privire la Dumnezeu! Și creștinii sunt neglijenți! Și adventiștii!

Dar tu?! Citești rar Scriptura? Îți este greu să te rogi? Te plictisești la biserică? Nu ai timp pentru toate acestea și multe altele pentru că ești prea prins cu plăcerile și preocupările tale cotidiene care îți umbresc disponibilitatea față de Dumnezeu? Amintește-ți: „Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel … a venit potopul și i-a prăpădit” pe toți cei care au neglijat chemările și avertizările divine!

Stop! Nu mai poți continua așa! E timpul să fii atent și receptiv față de apelurile divine! Să nu care cumva să ratezi marea îmbarcare!


Narcis Ardelean, Director Tineret – Conferinta Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit