Atitudinea pe care o alegi

Devoțional zilnice 20 mai 2018

În cele din urmă, fraţilor [surorilor], tot ce este adevărat, tot ce este nobil, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este plăcut, tot ce este vrednic de admirat, orice faptă măreaţă şi orice este vrednic de laudă, la acestea să vă gândiţi. Filipeni 4:8 (NTR)

Am citit recent că atitudinea pozitivă este capabilă să declanşeze o serie de gânduri, evenimente şi rezultate pozitive. Cu câteva luni în urmă, la ora 2 noaptea, mă pregăteam să plec cu avionul din oraşul vietnamez Ho Chi Minh. Tocmai avusesem o întâlnire cu membrele bisericii noastre din această ţară. Inima mea era plină de bucurie şi de recunoştinţă pentru modul în care ne condusese Domnul, dar şi pentru cele zece non la (pălării conice) pe care le duceam cu mine acasă. Pălăriile acestea fac parte din portul popular al vietnamezelor şi oferă protecţie de soare ori de ploaie şi pot fi întrebuinţate pe post de vas pentru strângerea apei de ploaie sau pe post de coşuleţ.

Când mi-am prezentat paşaportul la ghişeul pentru verificarea documentelor din aeroport, am observat că agentul nu reuşea să-mi găsească numele pe lista pasagerilor. A plecat şi s-a întors după o oră cu anunţul:

– Îmi pare rău, doamnă, nu aveţi permisiunea de a vă întoarce acasă. Documentele dumneavoastră nu figurează în sistem. Aveţi nevoie de un miracol.

M-am întors tăcută pe scaun şi am început să mă rog – nu pentru un miracol, ci pentru o atitudine de laudă în această situaţie complicată. În strâmtorarea mea, m-am bucurat că Dumnezeu este în cer şi că eu sunt fiica Sa. El ştie ce este mai bine. Temerile mi s-au domolit. Inima mi s-a umplut de pace şi am reuşit să aştept cu speranţă. După încă o oră, bărbatul de la ghişeu s-a întors spre mine şi mi-a spus:

– Aveţi noroc! Washingtonul a răspuns şi aţi primit permisiunea pentru îmbarcare. Numele dumneavoastră apare pe listă.

Am alergat către poarta de îmbarcare cântând şi lăudându-L pe Dumnezeu pentru binecuvântarea Sa!

Acum, când îţi faci planuri pentru ziua care-ţi stă înainte, gândeşte-te la următoarele lucruri: Ce atitudine vei avea astăzi? De teamă, de furie, de îngrijorare? De ranchiună sau pesimism? Dacă da, atunci ar fi bine să meditezi la mesajul pe care ni-l transmite Pavel astăzi. Gândeşte-te la ce este drept, plăcut, vrednic de admirat şi vrednic de laudă. Fii optimistă cu privire la tine şi la viitor. Mulţumeşte-I Celui care ţi-a dat totul şi ai încredere că îţi va da cu mult mai mult. Nu uita: fericirea sau nefericirea depinde în cea mai mare parte de modul cum gândim, şi nu de circumstanţele în care ne aflăm. Inima nefericită face viaţa nefericită; inima veselă umple ziua cu cântări (Proverbele 15:15).

Raquel Queiroz da Costa Arrais

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro