Autograful lui Dumnezeu

Devoțional de seară 23 iulie 2019

Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: „Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.” – Ieremia 31:33

Ieremia 31:33 îl portretizează pe Dumnezeu, care le vorbeşte israeliţilor, dar mesajul se aplică tuturor copiilor lui Dumnezeu de astăzi.

Mi-am petrecut mare parte din timpul meu liber din ianuarie 2016 urmărind filme produse de canalul Hallmark. Unul din filmele mele preferate a fost Terenul dragostei. Este vorba despre o poveste romantică între un designer de modă care se lupta să izbutească în carieră (Laurel) şi un fundaş de fotbal (Danny), care stătea pe tuşă din cauza unei accidentări. Una din scenele acelui film a fost inspiraţia pentru devoţionalul de astăzi.

Scena se concentrează asupra unui fan tânăr care se apropie de Danny în timp ce fundaşul accidentat lua cina la un restaurant de lux. Copilul era în al nouălea cer că îşi întâlnise eroul şi îi cere lui Danny să îi dea un autograf. Danny zâmbeşte, ia pixul pe care i-l oferă băiatul şi îşi scrie numele pe una din foile goale din carneţelul acestuia. Băiatul pleacă cu faţa radiind de fericire.

Scena cu autograful din acest film m-a făcut să mă gândesc la ceva mult mai măreţ, deoarece mi-am dat seama că nouă, ca oameni, în viaţa de zi cu zi, ni se aprind luminiţe în ochi atunci când ne întâlnim cu vedetele noastre preferate şi profităm de ocazie pentru a cere un autograf. Uneori facem şi imposibilul pentru a obţine semnătura unei persoane celebre. În unele cazuri, fanii care nu au avut un pix şi o bucată de hârtie le-au cerut vedetelor să le dea autograf pe braţ, pe mâini, pe piept sau pe spate!

Poate credem că este o nebunie să depui aşa eforturi pentru a obţine semnătura persoanei preferate. Dar, deşi poate noi alergăm după vedete, Dumnezeu aleargă după noi! El a făcut mari eforturi pentru a ne salva sufletele (loan 3:16) şi doreşte să ne dea mai mult decât un autograf — El doreşte să îşi scrie numele Lui în inimile noastre!

Este foarte frumos, nu-i aşa? Deşi alergatul după celebrităţi pentru a obţine un autograf este parte din experienţa omenească, te provoc să îţi aminteşti cine te-a căutat primul – Dumnezeu, Creatorul universului.

Cere-I un autograf. El este mai mult decât dornic să ţi-l dea şi nu va trebui să te dai peste cap pentru a-l obţine.


Alexis A. Goring

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro