Autostrada

Devoțional zilnic 28 septembrie 2019

Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață, și puțini sunt cei ce o află. Matei 7:13-14

Autostrada este cea mai comodă cale pentru deplasarea terestră , dar nu este întotdeauna  și cea mai preferabilă, mai ales atunci când călătoria nu are doar un punct de final ci este important și traseul. Un alt dezavantaj al drumurilor largi este că nu duc spre locurile înalte. Calea largă reprezintă comoditatea și superficialitatea. Cine alege calea largă nu vrea să depună efort și să câștige o biruință; un creștin care merge pe calea largă se mulțumește cu plăcerile temporare. Când alegem să intrăm pe poarta largă este important să înțelegem că drumul din spatele acelei porți nu duce la poarta împărăției lui Dumnezeu ci la moarte. Când alegi poarta largă vei ajunge la un punct fără ieșire. Când pășești însă prin ușa cea strâmtă știi că vei ajunge la libertatea înălțimilor și la un orizont fără limite.

Pentru că alegerea căii largi este mult mai ușoară și de multe ori mai atractivă, de multe  ori pășim pe acest drum. Cât timp există Har e posibil să ne oprim și să alegem drumul bun și calea strâmtă. Merită să ne asumăm sacrificiile și efortul; nimic nu se compară cu bucuria victoriei finale.

Daniel Chirileanu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro