Avocatul

Devoțional zilnic

Căci este un singur Dumnezeu, și este un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Hristos! 1 Timotei 2:5

Oricine știe ce este și ce face un avocat. Avocatul este un mijlocitor. În viața de zi cu zi avocatul trebuie plătit pentru serviciile lui, chiar dacă uneori pierde procesul în care suntem implicați. Spre deosebire de acești avocați plătiți și cu posibilități limitate, există un Avocat, Isus Hristos, care se oferă gratuit să ne apere și să ne salveze de condamnare. Știi care este partea aproape incredibilă? Isus nu doar că face acest lucru gratuit, dar a mai și plătit paguba produsă de noi. Iar plata pentru păcatele noastre nu a fost una foarte ieftină ci chiar viața Lui. De fapt, nu există altcineva în univers care să fi putut plăti un preț atât de mare pentru iertarea noastră. 

Ce ar trebui să fac eu? Ar trebui să-L rog să fie și avocatul meu. El nu poate salva pe cineva dacă acesta nu dorește. Însă nu-i așa că tu îți dorești acest lucru?

Daniel Chirileanu

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit