Baterii pentru suflet

Devoțional zilnic 29 februarie 2020

În Iope, era o uceniță numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulțime de fapte bune și milostenii. – Faptele apostolilor 9:36

Astfel dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. – Coloseni 3:12

Chiar înainte de vacanța de iarnă, eu și soțul meu făceam cumpărături la mall. Trecând pe lângă un magazin cu bijuterii, soțul meu s-a oprit și l-a rugat pe bijutier să îmi schimbe bateria de la ceasul de mână. În doar câteva minute, ceasul funcționa din nou.

Am fost foarte surprinși când managerul magazinului ne-a spus zâmbind: „Nu vă costă nimic. Să aveți sărbători fericite! Vă mai așteptăm pe la magazinul nostru!” Aceasta a fost o faptă de bunătate făcută la întâmplare și totodată un dar minunat.

După cum bateria ceasului se poate termina, așa cum mi s-a întâmplat mie, și bateriile omului se mai termină. Bateriile noastre se termină din diverse motive: trecem prin greutăți financiare, ne confruntăm cu o criză în familie, cu o boală ori un deces.

Astăzi stă în puterea mea să contribui la reîncărcarea bateriei sufletului cuiva. Și tu ai această capacitate. Reîncărcarea bateriei sufletului cuiva va necesita timp, poate un zâmbet din inimă sau o mică atingere plină de duioșie. Putem reîncărca bateria sufletului cuiva când facem un efort suplimentar pentru a ne așeza lângă o persoană mai retrasă la biserică, atunci când invităm pe cineva la noi la masă sau când facem o vizită celui care nu se simte bine. Orice faptă obișnuită de bunătate, oricât de mică (de exemplu, schimbarea bateriei la ceas într-un magazin din mall – pe gratis), poate reîncărca sufletul cuiva.

Când bateria sufletului meu este pe terminate și are nevoie de reîncărcare, eu le sunt recunoscătoare celor care sunt generoși cu timpul și cunoștințele lor, folosite pentru mine. Poate fi un lucru neînsemnat, care să necesite puțin timp sau bani, dar efectele acelei fapte nesemnificative de bunătate pot fi enorme.

Îți propun să „dai mai departe” acest gest și să fii lângă cineva care are nevoie de tine astăzi (și în orice perioadă a anului) chiar și printr-o faptă care poate părea neimportantă, dar care să demonstreze că îți pasă.

Eu sunt foarte bucuroasă că există persoane pe această planetă care, în spiritul bunătății, se îngrijesc de lucrurile mărunte pentru alții și, făcând astfel, le încarcă bateriile sufletului.

Bonnie R. Parker

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro