Bazează-te pe Mine

Devoțional zilnic

Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc, și veți vedea izbăvirea, pe care v’o va da Domnul în ziua aceasta; căci pe Egiptenii aceștia, pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi, stați liniștiți.” – Exodul 14:13,14

Carla și Andreea sunt cele mai bune prietene. Au crescut împreună de mici si se cunosc foarte bine. Au aceleași preferințe și chiar unele persoane au crezut că sunt surori.

Într-o zi, au decis să facă un traseu interesant în pădurea de la marginea satului în care locuia bunica Andreei. Acestea au plecat de dimineață și au ales să se joace de-a alpinismul. Au găsit un gard înalt de lemn care se sprijina de un copac foarte înalt și gros. Atunci Carlei i-a venit o idee: „Andreea, hai să facem întrecere! Putem urca in același timp eu în copac, iar tu poți urca pe acest gard. Ce zici?” Andreea a acceptat propunerea prietenei și au început escaladarea. La început a fost ușor, dar pe măsură ce urcau, mâinile începeau să le doară, iar, la un moment dat, Andreea care urca pe gard, a auzit un zgomot și bucata de lemn pe care se afla piciorul ei drept s-a desprins. Atunci, Carla a coborât rapid din copac și a căutat rapid un mijloc de a-și ajuta prietena. Din întâmplare, chiar atunci a trecut prin acel loc pădurarul care, văzând pericolul în care se afla Andreea, a strigat la ea să își dea drumul în brațele lui: „Ai incredere căci te voi prinde! Aruncă-te acum!” Deși nu îl cunoștea, Andreea s-a aruncat la timp în brațele lui și a fost salvată.

Prin astfel de momente a trecut și poporul Israel, dar asigurarea lui Dumnezeu i-a ajutat să meargă în continuare, indiferent de provocări. Lasă-L pe El să îți conducă viața!

Alice Coditoiu, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit