Bicicleta lui Mircea

Devoțional zilnic 18 iunie 2019

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Mircea avea 14 ani și își dorea foarte mult o bicicletă nouă pentru că fratele său o stricase pe cea veche. Deoarece era un băiat ascultător și se ruga pentru ceea ce își dorea, a primit o bicicletă nouă. Fratele său mai mare, Liviu, nu era la fel de cuminte ca el și nu avea o bicicletă ca Mircea. El aștepta momentul când Mircea era plecat la biserică și la rugăciune pentru a se plimba cu bicicleta lui. Dar nu prea reușea. De fiecare dată când Mircea lipsea, tatăl lor îi dădea lui Liviu ceva de făcut sau afară ploua și nu putea să folosească bicicleta fratelui său. Iar când o lua pe ascuns, se lovea la picior sau se zgâria în tufele de pe drumul pe unde mergea. În cele din urmă, Liviu a înțeles că ceea ce făcea Mircea era mai bine și i-a urmat exemplul. Pentru asta a primit și el o bicicletă ca a fratelui său, iar acum se plimbă cu bicicletele și merg la biserică împreună.

Atunci când Îl căutăm mai întâi pe Dumnezeu și neprihănirea Lui, Dumnezeu ne va da pe deasupra orice lucru bun ne dorim, dacă ne bazăm pe El. Astăzi, înainte de orice altceva, să Îl căutăm mai întâi pe Dumnezeu și neprihănirea Lui și de restul se va îngriji El!

Radu Roman – ghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro