Binecuvântări

Devoțional zilnice

Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu. – Luca 8:39

Adesea, pe drumul vieţii suntem ispitiţi să ne descurajăm atunci când apar greutăţile şi când totul pare să meargă prost. Uităm de binecuvântările pe care le primim, dar este uimitor cum se împrăştie norii negri atunci când ne amintim de ele.

Într-o zi, mi-am dat seama cât de multe lucruri minunate făcuse Dumnezeu pentru mine. Inima mi-a fost cuprinsă de bucurie, iar greutăţile au devenit mai mici. Dumnezeu m-a luat pe mine, o fată simplă şi foarte timidă, cu mijloace financiare modeste, din zona rurală a statului Sao Paulo şi m-a transformat într-o persoană pe care o putea folosi în lucrarea Sa în rândul copiilor. Fiind educatoare, am învăţat treptat cum să lucrez cu cei mici şi cum să le spun despre dragostea lui Dumnezeu.

Cu timpul, Dumnezeu m-a binecuvântat cu un soţ minunat şi cu cinci copii extraordinari. (Astăzi, toţi cei cinci băieţi ai mei sunt adulţi; am două nepoate, iar un al treilea nepot este pe drum). Ce altceva mi-aş putea dori? Cu toate acestea, trebuie să vă mărturisesc că am fost adesea slabă şi am plâns când m-am confruntat cu încercările pe care le presupune creşterea şi îndrumarea copiilor mei pe o cale bună. Am vrut de asemenea să fiu o soţie aşa cum Domnul dorea să fiu. De multe ori m-am întrebat dacă ar fi trebuit să las deoparte cariera mea pentru a putea avea grijă de familie. Încă mai am de învăţat şi de crescut, dar simt că mâna puternică a Domnului a fost întotdeauna cu mine.

M-am dedicat slujirii copiilor şi în biserica mea, întotdeauna cu sprijin puternic din partea soţului meu. Şi ştiu că în anii de dinainte să lucrez cu copiii, Dumnezeu m-a pregătit pentru această lucrare. El îmi modela temperamentul şi mă învăţa că doar prin Duhul Său îi putem duce la îndeplinire în mod eficient lucrarea. Şi ce bucurie mai mare putem avea decât asigurarea că suntem uneltele lui Dumnezeu?

La fel cum Dumnezeu m-a binecuvântat pe mine şi m-a ajutat să mă dezvolt pentru a mă folosi în slujba Sa, tot aşa El te foloseşte şi pe tine. Nu putem înţelege modul în care El foloseşte atât trecutul, cât şi prezentul pentru a ne modela în vederea lucrării Sale. Nu putem înţelege nici cum ne transformă visurile în realitate. Ce-ar fi să-ţi faci timp să numeri binecuvântările lui Dumnezeu în viaţa ta? Dacă Îl căutăm pe Dumnezeu în rugăciune şi dacă ne vom aşeza în mâinile Sale, vom avea parte de şi mai multe binecuvântări.

Maria de Lourdes I. M. Castanho

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit