Bonus

Devoțional zilnic 19 iunie 2019

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Poate că, mergând la magazin să cumperi un lucru, pe lângă produsul dorit ai primit și altceva bonus împreună cu acesta, fără să plătești suplimentar nimic. De exemplu poate ai comandat online un aparat foto și ai primit și un rucsac fără să plătești nimic în plus. Nu-i așa că te-ai bucurat pentru aceasta? Dar de fapt te-ai bucurat mai tare pentru lucrul pe care îl doreai.

Isus Hristos ne face o ofertă promoțională permanentă: primim la pachet și împărăția Lui și lucrurile materiale. Este cea mai tare ofertă, pentru că de fapt nu plătim nimic pentru acestea!  

Totuși ceva straniu se întâmplă, când ai găsit Împărăția lui Dumnezeu toate lucrurile materiale pălesc, își pierd din importanță. Dar acesta nu este un motiv de întristare.

Diferența constă în felul în care privești lucrurile, care este preocuparea ta principală, ce ținte ai și ce îți motivează acțiunile.

Pentru a înțelege mai bine acest concept gândește-te la un tâmplar care zi de zi merge în atelierul său pentru a realiza obiecte de mobilier, însă în timp ce prelucrează lemnul rezultă anumite deșeuri precum rumegușul. 

Ținta lui nu sunt deșeurile, dar și acestea se pot folosi la încălzit, sau se pot presa transformându-le în brichete sau peleți pe care le poate valorifica. 

Ce s-ar întâmpla dacă tâmplarul nostru și-ar schimba optica și mergând în atelier ar avea ca țintă să producă deșeuri, și în loc să producă un lucru valoros. 

Ar fi un lucru înțelept? 

Așa că, dacă nu ai făcut-o încă, îți recomand să îți schimbi preocuparea vieții prin a căuta cel mai de preț lucru în viața ta, prietenia cu Dumnezeu, și să învestești timpul și eforturile tale în direcția asta, fără să te îngrijorezi nici un pic referitor la lucrurile materiale.

Petrule Kinga, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro