Brațele iubirii

Devoțional de seară 1 octombrie 2019

Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui lacov este un turn de scăpare pentru noi. – Psalmii 46:7

Doamne, să îmi schimb locul de muncă sau să rămân? Sănătatea mea se înrăutăţeşte tot mai tare… pe de altă parte, avem cheltuieli şi facturi de plătit! Chiar nu ştiu ce să fac! Această rugăciune şi aceste îngrijorări au fost în mintea mea în ultimele şase luni. Am concluzionat că ar trebui să rămân la acest loc de muncă până când se va ivi o ocazie mai bună. Dar asta nu s-a întâmplat niciodată, aşa că am continuat să muncesc – în ciuda problemei mele serioase cu tiroida – intr-un ritm pe care nu am putut să îl menţin. Dumnezeu mi-a arătat că voia Lui era ca eu să demisionez de la acel loc de muncă, dar m-am convins pe mine însumi că trebuie să existe o altă cale — ceva mai puţin drastic. Până la urmă am recunoscut în rugăciune că greşisem şi că ştiam că Domnul voia să fac primul pas prin credinţă. După ce am discutat despre această decizie cu soţul meu, amândoi am decis ca eu să demisionez de la acea slujbă. Să spunem doar că Dumnezeu cu adevărat lucrează pe căi necunoscute!

Auzim multe despre trăirea prin credinţă, dar când vine timpul ca noi să punem credinţa în practică, deseori ne îngrozim. Întotdeauna spunem „Amin!” în biserică atunci când ascultăm predici şi când predicatorul spune: „Credinciosul va trăi prin credinţă!” Dar în vreme de strâmtorare, uneori ne dăm seama cât de puţină credinţă avem! Dar Dumnezeu este acolo şi ne aminteşte din Cuvântul Lui că El ne va călăuzi şi ne va proteja. El va avea grijă de noi şi va corecta defectele noastre.

Tu ştii care este voia lui Dumnezeu pentru deciziile din viaţa ta? Contează dacă ai sau nu aprobare din partea oamenilor? Cei dragi ai tăi înţeleg de ce iei anumite decizii? Este totul clar în mintea ta? Aceste întrebări arată către acelaşi principiu: încrede-te în Dumnezeu. El are grijă şi de lucrurile mari, şi de cele mici — de toate detaliile — şi El va pune detaliile finale în poveştile noastre.

Trebuie să spun că Dumnezeu este cu adevărat bun. El are soluţii la problemele la care noi nu mai vedeam nicio cale de scăpare. Doar încrede-te în Dumnezeu. Este bugetul nostru acum acoperit? Da. Sănătatea este bună? Da. Sunt odihnită, fericită şi recunoscătoare? Absolut, da!

Lasă-L pe Dumnezeu să aibă grijă de celelalte opţiuni. Lasă-L pe Dumnezeu să aibă grijă de tine. El ne-a creat, aşa că El ştie foarte bine ceea ce noi avem nevoie şi cum să Se îngrijească de cele necesare. Dragostea şi mila Lui ne vor călăuzi. Duhul Lui cel Sfânt ne va sprijini.

Să ne încredem şi să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru cel mai bun loc în care putem fi astăzi — în braţele iubirii Lui!

Yvita Antonette Villalona Bacchus

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro