Briceagul multifuncțional

Devoțional zilnice 17 iunie 2018

Briceagul multifuncţional este un alt obiect care merită să fie pus în trusa de supravieţuire.
Acest obiectul este o unealta nespecializata, dar bună la toate!

Briceagul acesta a fost creat cu scopul de a oferi o serie de unelte funcționale de mare ajutor, dar care luate și cărate separat, ar cântări mult și ar ocupa mult spațiu.

Încearcă să îți imaginezi cum este mersul printr-o zonă sălbatică și accidentată având asupra ta un cuțit, un clește tip patent, un fierăstrău, o forfecuță, o unealtă de găurit, un aparat de deschis conserve, o daltă, o șurubelniță, o pilă și lista poate continua. Ei bine, toate acestea și multe altele se pot găsi astfel într-un singur obiect.

Evident, mini-fierăstrăul său nu va tăia niciodată precum unul standard, nici celelalte mini-unelte ascunse în mânerele voluminoase nu vor avea funcționalitatea obiectelor în mărime reală pe care le înlocuiesc, dar briceagul multifuncțional și-a dovedit de nenumărate ori utilitatea. Oricum, pentru soluții pe termen scurt, sau improvizații de moment, care însă ne pot salva din încurcături mari, acest obiect se califica pentru onoarea de a sta în rucsac-ul tău!

Domnul Isus te poate ajuta în multe privințe ale vieții tale practice zilnice. Ia-L cu tine peste tot și cere-I sprijinul în orice împrejurare.

Dumnezeu este sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. Psalmul 46:1

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro