Bucuros și sănătos

Devoțional zilnic 9 martie 2020

Maria, proorocița, sora lui Aaron, a luat în mână o timpană, și toate femeile au venit după ea, cu timpane și jucând. – Exodul 15:20

Într-o vreme în care bărbații aveau cel mai important cuvânt în societate, Maria vrea să fie parte a unei mari biruințe. Dacă nu a putut să participe la lupta propriu-zisă a putut măcar să se implice la intonarea imnul învingătorilor ca un fel de voce a doua. Ceea ce a făcut ea a devenit molipsitor pentru că imediat a fost urmată de toate femeile.

Pentru timpul petrecut la școală sau în societate ești sfătuit din toate părțile să îți vezi de treaba ta. Să nu superi pe nimeni nici măcar cu o privire, să nu te amesteci cu cei pe care nu-i cunoști, să te ferești de situații cu potențial de scandal și în general ceea ce nu te implică în mod obligatoriu să nu facă parte din preocupările tale. Aceste sfaturi au în sine ceva corect dar pot fi aplicate la fel de ușor și în mod greșit. Poți să treci pe lângă cineva care are nevoie reală de ajutor fără să fii sensibilizat în vreun fel. Există posibilitatea să poți aplana un conflict printr-un singur cuvânt dar tu să alegi să treci mai departe fără să îți pese. În altă ordine de idei, pentru ca să fii părtaș la bucuria cuiva nu ai nevoie de nici o permisiune și nu implică nici un cost sau vreun risc. În plus bucurându-te de realizările altcuiva împiedici instalarea invidiei în mintea ta. Iar acesta este un beneficiu infinit mai mare în comparație cu momentul de bucurie pe care îl trăiești fără ca acesta să fie strâns legat de tine. Cercetătorii spun că într-un minut de ura sau invidie corpul nostru eliberează o cantitate de substanță otrăvitoare care dacă ar putea fi extrasă ar fi capabilă să omoare 80 de oameni. WOOOAW!!! 80!!! Dar nu se poate extrage, toată otrava rămâne în tine cauzând boli și stări de rău pe care nu le poți explica.

Ai în fața ta o primă zi, prima din restul vieții tale, în care să te bucuri. Bucura-te pentru că Dumnezeu te iubește, bucura-te pentru că ești prețuit, pentru că trăiești, pentru orice binecuvântare. Dacă faci parte din cei puternici în credință bucură-te și în încercările care vin peste tine. Dacă nu găsești nici un motiv, bucură-te împreună cu alții pentru realizările lor. Bucuria îți garantează o viață mai sănătoasă și plină de relații frumoase. Iar „un duh mâhnit usucă oasele!”

Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro