Busola de aur

Devoțional zilnic 8 august 2019

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

În acest verset întâlnim expuse, într-un mod extraordinar, extremele trăirii ființei umane. Atenție! Ele pot fi și izvorul motivațiilor tale. Orice faci din duh de ceartă este departe de Dumnezeu și-ți provoacă durere și suferință adâncă în suflet iar semenului tău îi poate aduce ofensă sau dispreț. De asemenea, tot ce încerci să faci pentru slava ta deșartă poate fi mai întâi plăcut, dulce…dar mai apoi, amar și, în mod sigur, va contribui la dezamăgirea ta profundă. Vei constata că lumea aceasta nu se mai satură să amăgească oameni inocenți și sinceri, care,  în schimb, pot să aleagă să-și pună viața lor prețioasă în mâna iubitului nostru Mântuitor.  

Textul acesta, atât de frumos reprezintă ”busola de aur a credinței” noastre. El ne arată că ”în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuși și fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora”,  pentru că așa a făcut ISUS! EL trebuie să fie modelul nostru! Pe măsură ce devenim mai umili și alegem să ne răstignim firea noastră, așa, oricât de mici am fi, vom ajungem să gustăm și să cunoaștem puterea binecuvântată a lui Isus de salvare a oamenilor, dintre care cel dintâi ești tu.

Marcel Asanache

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro