Ca în Vestul Sălbatic

Devoțional zilnic 1 iunie 2019

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

Întâmplarea a avut loc în Vestul Sălbatic, acolo unde mii de americani plecau pentru a-şi întemeia un nou cămin. Pământul era virgin, nelucrat, nelocuit şi în majoritate plin cu păduri. Noii veniţi trebuiau să defrişeze păduri pentru a face pământ arabil şi pentru a-şi construi case.

Un nou venit a început munca istovitoare de tăiere a copacilor pentru a-şi defrişa locul şi a construi casa. Era greu, obosise, palmele erau pline de bătături, așa că descurajat, s-a oprit din lucru. Îi părea rău că plecase dintr-o lume civilizată, că părăsise un mod de viaţă normal. Gândul de a renunţa la toate şi a se întoarce înapoi a pus stăpânire pe el. Stătea pe un buştean şi medita la toate acestea. Deodată, în liniştea pădurii, se aude zgomotul unui topor care muşca din lemn… Abia ajungea până la el această muzică a unui alt conaţional care tăia de zor. Vestea că alţi oameni înfruntă greul cu mult curaj, că depăşesc obstacolele cu sudoare, că nu se lasă bătuţi şi nu vor să se întoarcă, l-a înviorat. S-a ridicat şi a continuat să taie copaci, şi-a construit o casă şi a întemeiat o gospodărie. Aşa s-a cucerit Vestul Sălbatic, aşa se cucereşte orice victorie. Caută-ți tovarășii! Îndrăznește, mai sunt mulţi care fac acelaşi lucru alături de tine.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro