Cadoul

Devoțional zilnic 25 martie 2019

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

Cu siguranță fiecăruia dintre noi i s-a promis un cadou daca va fi ascultător, dacă va avea note bune la școală sau pentru alte merite. De multe ori le-am primit și de multe ori nu, din motive lesne de înțeles.
Dumnezeu ne oferă darul sau, Harul, absolut gratuit. Singura condiție este să ne dorim să-l primim. Mai mult decât atât, el îl oferă nu numai celor cuminți, ci și celui mai păcătos dintre noi, celui dependent de țigări, alcool, jocuri de noroc si chiar celor care sunt convinși că nu merită iertare.

Cea mai frumoasă ilustrare a Harului ne-o oferă autorul Joseph Cooke:” Harul nu este nimic mai mult și nimic mai puțin decât chipul pe care îl poartă dragostea atunci când întâlnește imperfecțiunea, slăbiciunea, greșeala, păcatul”

Transformarea si rezultatele in viețile si inimile noastre nu vor întârzia să apară dacă îl lăsăm pe Dumnezeu să le perfecționeze. Iubirea lui e Darul lui fără plată pentru noi!

Angela Urda, Instructor Vișeu de Sus, Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro