Cadoul de nuntă

Devoțional zilnic

Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. – Matei 7:7,8

În urmă cu câțiva ani, după ce am hotărât să ne căsătorim, eu și logodnicul meu am pornit în căutarea atât de importantei rochii de mireasă, pe care o văzusem de atâtea ori – în imaginația mea. Ținând cont de faptul că aveam un buget limitat, trebuia să îmi acord suficient timp pentru a găsi rochia visurilor mele; astfel, cu aproximativ opt luni înainte de nuntă, am început căutarea.

După trei luni de căutări, încă nu găsisem rochia. Dar am mers înainte, realizând faptul că găsirea rochiei părea să nu fie o sarcină atât de ușoară pe cât îmi imaginasem eu. Lunile au trecut. Mai erau șase săptămâni până la nuntă și eu încă nu aveam rochie. Atunci am început să intru în panică și să merg în magazine care nu îmi plăceau și să probez rochii pe care nu le doream.

Cu două săptămâni înainte de nuntă, mergând acasă de la serviciu cu autobuzul, am început să mă rog stăruitor pentru o rochie. Fiind disperată, I-am cerut Tatălui ceresc să mă ajute. Mi-am cerut iertare cu umilință pentru că nu I-am cerut ajutorul mai devreme. Dintr-odată, de parcă cineva ar fi anunțat la radio, am auzit un glas spunând: Du-te la magazinul Carson de pe strada State.

Am fost deja de cinci ori la acel magazin, am răspuns în gândul meu. Totuși, glasul acela părea să îmi spună că ar trebui să mai merg încă o dată. Pășind prin credință, am coborât din autobuz pe strada State, iar de acolo a trebuit să mă mai întorc încă patru străzi ca să ajung la magazin. Am ieșit din lift și, când m-am întors, am văzut trei rochii agățate pe un stativ lângă casele de marcat. Nu îmi venea să cred. Fiecare era exact rochia pe care mi-o doream pentru nunta mea – în trei mărimi diferite. Vânzătoarea mi-a spus că acelea trei erau singurele rochii de mireasă din magazin. Le primiseră doar de cincisprezece minute. Tocmai se pregătea să le scoată la vânzare în magazin. Deoarece una dintre ele mi se potrivea, am cumpărat-o pe loc, mulțumindu-I lui Dumnezeu din nou și din nou pentru darul Său de nuntă generos și accesibil pentru mine: o rochie din satin, midi, alb-ivoriu, cu suficiente perle delicate și dantelă în jurul gâtului și la mâneci, încât să o facă să pară atractivă, dar nu peste măsură. Tată, Îți mulțumesc din nou. Această rochie este superbă!

Tu pentru ce ai nevoie de ajutorul Lui în această zi?

Cynthia A. HartKnott

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit