Călătorii

Devoțional zilnice 6 mai 2018

Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine! În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus.Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi, după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. loan 14:1-3

Nu-i aşa că-ţi place să vizitezi locuri noi? E foarte palpitant să călătoreşti şi uneori nu ştii când şi încotro porneşti sau ce vei găsi la destinaţie, mai ales dacă te deplasezi cu maşina, cum mă deplasez eu şi soţul meu.

Cea mai mare parte a vieţii mi-am petrecut-o în Texas. Sunt texană şi mă laud cu asta. Este un stat foarte frumos. Nu mi-am închipuit niciodată că aveam să mă mut într-o zi în alt stat.

Până când m-am căsătorit cu Frank.

Frank a crescut în Texas şi îi cunoaşte frumuseţile. Dar a locuit foarte mulţi ani în Idaho. Şi nu era dispus să se întoarcă în Texas. Deci ghiciţi cine a trebuit să se mute! Niciunuia dintre prietenii mei nu i-a venit să creadă că am putut face aşa ceva.

– Ce? Să pleci din Texas şi să te muţi în Idaho?

Şi totuşi am plecat.

De când m-am mutat în Idaho, am călătorit împreună cu Frank în multe locuri şi în multe state noi pentru mine. Munţi noi, defileuri noi, lacuri noi, păsări noi şi animale sălbatice noi. A fost o experienţă extraordinară!

Dar noi plănuim să mai călătorim undeva. Este un loc unde nu am mai fost niciodată şi unde ne dorim de mult timp să ajungem. Am auzit multe lucruri frumoase despre el. Insă călătoria aceasta va fi diferită, pentru că nu vom avea bagaje. Şi nu vom merge cu maşina, ci vom zbura. Locul acesta este cerul!

Acolo vom vizita multe locuri şi vom vedea lucruri pe care nu le-am văzut niciodată. Din câte am citit, cerul va eclipsa în splendoare toate peisajele pe care le-am văzut aici, pe pământ. Acolo plănuim să călătorim şi mai mult. Acolo ne vom stabili definitiv. De-abia aşteptăm momentul!

Ne mutăm iar, de data aceasta în cer şi nu mai avem astâmpăr. De-abia aşteptăm să intrăm pe porţile de mărgăritar ale cetăţii. Vrei să vii şi tu cu noi?

Donna Sherrill Lewis

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro