Călăuzirea lui Dumnezeu

DEVOTIONAL EXPLO 3 martie 2018

Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale. Povăţuieşte-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! – Psalmii 25:4-5

Dumnezeu ne poate conduce vieţile în mod neaşteptat şi imprevizibil. Dar cum putem deosebi glasul lui Dumnezeu de intuiţie sau chiar de vocea lui Satana, care încearcă să ne ducă în eroare? În Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 512, Ellen White spune că „există trei căi prin care Domnul ne călăuzeşte şi ne face capabili să putem călăuzi şi noi pe alţii.”

Una este cuvântul Său, Sfânta Scriptură, care trebuie consultată mai întâi. O altă cale este prin lucrările Sale providenţiale, care pot fi discernute dacă menţinem o relaţie sfinţitoare cu Dumnezeu. Şi o a treia cale este prin „apelurile Duhului Său cel Sfânt, impresionând inima şi marcând caracterul.”

Vânturile marii crize economice încă suflau. C. H. Watson şi W. H. Williams, preşedintele şi, respectiv, sub-trezorierul Conferinţei Generale la acea vreme, au fost impresionaţi să facă nişte tranzacţii bancare ne-planificate. Joi, 2 martie, Williams a luat trenul de noapte de la Washington, D.C. către New York. Fără a spune nimănui altcuiva, în dimineaţa următoare, vineri, 3 martie 1933, a mers la trei bănci diferite şi a trimis fonduri pentru trei luni în avans la majoritatea proiectelor misionare de peste hotare pe care le avea Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. După-amiază s-a întors în Takoma Park, Maryland.

Dimineaţa următoare (Sabat), titlurile ziarelor anunţau că băncile din toată ţara erau închise. După apusul soarelui, J. L. Shaw, trezorierul Conferinţei Generale a convocat o întâlnire urgentă pentru a discuta cum să iasă din această criză financiară. Întregul grup a fost foarte uşurat când Williams le-a relatat ce făcuse în acea vineri. Dar cum rămânea cu salariul angajaţilor Conferinţei Generale? Williams a spus că în mod regulat a pus deoparte fonduri pe care le păstra în plicuri de câte 1 000 de dolari fiecare, în cutii de valori la bancă. Suma aceasta a fost suficientă pentru plata salariului timp de trei luni.

Acelaşi Duh Sfânt care a inspirat Biblia nu va contrazice niciodată Biblia. Deci, „dacă ai dubii cu privire la vreun subiect, trebuie ca mai întâi să consulţi Scriptura”. Prin influenţa sfinţitoare a Scripturii, conştiinţa ta va deveni tot mai sensibilă la impresiile Duhului Sfânt.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro