Cântarul

Devoțional zilnic 22 noiembrie 2019

Dacă zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, și urăște pe fratele său, este un mincinos; căci cine nu iubește pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? 1 Ioan 4:20

„Laura şi fratele ei, Mihai, nu se prea înţelegeau. Cât era ziua de lungă, căutau neîncetat câte un motiv de ceartă. Îşi măsurau merele şi, dacă nu erau perfect egale, cel cu mărul mai mare era vinovat că a luat intenţionat mărul cel mai mare. Sacoşele trebuiau cântările şi totul împărţit „pe din două” atunci când îi duceau câte ceva bunicii, ca să nu iasă cu supărare. Pe deasupra, ţineau o socoteală strictă a treburilor casnice. Atunci când mama avea trebuinţă ca cineva să ducă gunoiul, de exemplu, lista era verificată. Şi, de multe ori, auzea: „Mami, te iubesc, dar trebuie să aştepţi până ce vine Mihai de la şcoală. Este rândul lui!” Te întrebi cât poate rezista o mamă cu un astfel de tratament? Sau ce simte, în inima ei? Cu siguranţă ar prefera să „vadă” acel „Te iubesc!”, decât să-l audă! Ei bine, ulciorul nu a mers de multe ori la apă, cei doi fraţi au fost nevoiţi să audă şi părerea mamei, iar lista cu treburile casnice a dispărut ca prin minune.

Crezi că lui Dumnezeu Îi place să audă sau să „vadă” că-L iubeşti? Cea mai bună cale de a-ţi demonstra astăzi iubirea faţă de El, este să-l iubeşti pe fratele tău (de corp sau spiritual), indiferent ce face acesta.”

Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro