Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți

Devoțional de seară

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 loan 5:14,15

Sunt o tânără de treisprezece ani care trăieşte în Carolina de Nord. Bunica mea m-a rugat să vorbesc la conferinţa la care participa ea, Praying for Our Children. Subiectul meu a fost: „Care să fie rugăciunea adulţilor pentru adolescenţi – atunci când le cerem să se roage pentru noi.” Sper să fiţi inspirate să gândiţi mai presus decât ceea ce cred oamenii de obicei că au nevoie adolescenţii.

Am vrea să vă rugaţi pentru educaţia noastră, dar nu doar pentru note şi presiunea de grup. Am vrea să vă rugaţi şi pentru profesorii noştri. Chiar mă îngrijorez gândindu-mă că aş putea parcurge un an întreg fără a avea un profesor bun. Cred că, dacă vă veţi ruga pentru noi, Dumnezeu Se va asigura că avem profesorul potrivit.

Adolescenţii vor de asemenea să vă rugaţi pentru familiile lor. Vă cerem să vă rugaţi pentru noi ca să ne putem înţelege cu fraţii noştri, dar şi cu părinţii şi tutorii noştri. Adolescenţii trăiesc în multe situaţii diferite şi avem nevoie să vă rugaţi ca, orice s-ar întâmpla între părinţii sau tutorii noştri, să nu ne afecteze deloc. Noi nu ştim cum să facem faţă problemelor adulţilor, aşa că încercăm să le facem faţă, dar uneori este greu. Ar fi bine dacă am şti că cineva se roagă pentru noi pentru acele aspecte.

În cele din urmă, avem nevoie de rugăciune pentru ceea ce pare ciudat pentru adulţi, dar care este important pentru noi. Adolescenţii par să se îngrijoreze pentru lucrurile mici, dar nu lucrurile mici sunt cele care ne afectează cel mai tare. De obicei este ceva mai mare, dar nu ştim cum să exprimăm adevărata problemă. S-ar putea să părem „panicaţi” pentru că nu avem „nimic de îmbrăcat”. În loc să ne respingeţi sau să ne spuneţi ceva care ne face să ne simţim rău, puteţi vorbi cu noi; încercaţi să vă daţi seama dacă cumva se întâmplă altceva. Dacă nu ştiţi cum să întrebaţi, atunci puneţi-ne întrebarea care îi blochează pe oamenii de ştiinţă: De ce? Chiar dacă nu primiţi un răspuns… dacă v-aţi rugat pentru adolescenţii voştri, Dumnezeu vă va spune cum să ne ajutaţi în legătură cu adevărata problemă, care este de obicei mai mare decât „nimic de îmbrăcat”.

În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.


Briana Fewell-Johnson

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit