Cât de naivi suntem

Devoțional zilnic 23 octombrie 2019

Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Și cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Și cum vor auzi despre El fără propovăduitor? Romani 10:14

Un proaspăt licean din America a câştigat premiul 1 la o expoziţie ştiinţifică. În proiectul său, tânărul strângea semnături pentru un control strict sau eliminarea totală din uz a substanţei chimice „dihidrogen monoxid” (DHMO), o substanţă insipidă, inodoră, incoloră şi care ucide mii de oameni anual. Majoritatea o păţesc la inhalarea accidentală, dar şi expunerea îndelungată la forma solidă a DHMO are efecte extrem de nocive asupra sănătăţii. Pentru cei care au ajuns dependenţi, absenţa DHMO înseamnă moarte sigură. În plus, DHMO este ingredientul principal în atît de păcătoasele ploi acide şi are un rol imens în efectul de seră. Are un rol accelerator în eroziunea naturală şi în coroziunea/ruginirea multor metale. Problema care se înfăţişa celor chestionați era că DHMO este prezent aproape peste tot pe Pămînt, pînă şi în gheaţa antarctică. Şi că, în ciuda pericolelor evidente, este folosit încă pe scară largă în industrie, ca solvent şi răcitor, în reactoarele nucleare, ca substanţă ignifugă sau ca aditiv alimentar. Ba, mai mult, companiile deverseză DHMO în râuri şi oceane şi nu se poate face nimic, pentru că practica este legală.

 Tânărul a întrebat 50 de persoane dacă sprijină această petiţie de interzicere a nocivei chimicale: 43 au răspuns afirmativ, 6 erau indecişi. Doar unul a ştiut că substanţa cu pricina nu era decât apa. Numele proiectului său era: „Cât de naivi suntem?”

 Cât de naivi putem fi încercând să-l excludem pe Dumnezeu din cotidianul existenței noastre, închizându-l între zidurile mănăstirilor, spre exemplu. Ajută-i azi pe cei de lângă tine să-L vadă pe Cel după care le însetează sufletul.   ,,Sunt un nimeni care le spune tuturor despre Cineva care va salva pe oricine va chema Numele Său.” Reggie Jackson

Daniel Mihăilă, pastor tineret, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro