Caută mereu să îți dezvolți puterile

Devoțional zilnice 2 noiembrie 2018

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere. (Proverbele 2:6)

Ai nevoie să cauţi mereu cea mai înaltă cultivare a minţii şi a sufletului pentru a putea aduce în educarea şi instruirea copiilor tăi un spirit liniştit şi o inimă iubitoare; pentru a-i putea umple cu aspiraţii curate şi a cultiva în ei ataşament pentru lucrurile corecte, curate şi sfinte. (…) Caută mereu să-ţi dezvolţi puterile ca să poţi face cea mai conştiincioasă şi desăvârşită lucrare în familie, atât prin Cuvânt, cât şi prin exemplu. (Review and Herald, 15 septembrie 1891).

Nu trebuie să-ţi urmezi propriile înclinaţii. Trebuie să fii foarte atent şi să fii un bun exemplu în toate lucrurile. Nu fi inactiv! Trezeşte-ţi energiile latente. (…) Adu la îndeplinire îndatoririle esenţiale pe care le ai. Cercetează şi vezi cum să aduci la îndeplinire cu promptitudine cele mai simple, mai neinteresante, mai obişnuite, dar şi cele mai necesare îndatoriri. (Îndrumarea copilului, p. 74)

Părinţii n-au ajuns încă să înţeleagă uimitoarea putere a educaţiei creştine. Există mine ale adevărului ce trebuie exploatate, dar care au fost în mod curios neglijate. Această indiferenţă, nepăsare, nu are aprobarea lui Dumnezeu. Părinţi, Dumnezeu vă cheamă să priviţi această problemă cu ochi sfinţiţi. Până în prezent nu aţi făcut decât să o atingeţi uşor numai la suprafaţă. Aduceţi-vă la îndeplinire lucrarea, mult timp neglijată, şi Dumnezeu va coopera cu vol. Faceţi-vă lucrarea cu tragere de inimă, şi Dumnezeu vă va ajuta să progresaţi. Începeţi prin a aduce Evanghelia în viaţa de familie. (Îndrumarea copilului, p. 73)

Cea mai înaltă cultivare a sufletului, care dă curăţie, înalţă gândurile şi dă mireasmă spirituală cuvintelor şi faptelor, cere un efort atent şi asiduu. Este nevoie de răbdare pentru a plivi orice motiv rău din grădina Domnului (Manuscript 128,1901).

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro