Căutați pe Domnul câtă vreme poate fi găsit

Devoțional zilnice 3 decembrie 2018

Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape. (Isaia 55:6)

Vine timpul când va fi prea târziu să-L căutăm pe Dumnezeu şi m-am gândit cum ne vom simţi atunci când timpul de probă se va încheia şi lucrarea din întreaga noastră viaţă se va sfârşi. Cu ce simţăminte vom revedea trecutul? Vom dori noi oare atunci ca eforturile noastre de a sluji lui Dumnezeu să fi fost mai serioase? Vom dori noi oare să fi trăit mult mai în armonie cu voinţa Lui descoperită? Vom fi noi oare socotiţi slujitori necredincioşi? Ce s-ar întâmpla dacă în acest moment am auzi vocea Domnului Hristos strigând: „S-a sfârşit”? (…)

Având în vedere responsabilităţile solemne care ne revin, să medităm asupra viitorului, ca să înţelegem cum putem să-l gestionăm. (…) în adunarea solemnă a zilei din urmă, în auzul universului, va fi citit motivul condamnării păcătosului. Pentru prima dată părinţii vor lua cunoştinţă de viaţa tainică a copiilor lor. Copiii vor vedea cât de multe greşeli au săvârşit împotriva părinţilor lor. Va fi atunci o descoperire generală a tainelor şi a motivelor inimii; căci ceea ce este ascuns va fi făcut cunoscut. Cei care şi-au bătut joc de lucrurile solemne legate de judecată vor deveni sobri atunci când vor sta în faţa teribilei ei realităţi. Cei care au nesocotit Cuvântul lui Dumnezeu vor sta atunci în faţa Autorului Cărţii sfinte. Noi nu ne putem permite să trăim fără să facem vreo referire la ziua judecăţii, căci, deşi este amânată atât de mult, ea este acum aproape, este chiar la uşi. (…)

Când te gândeşti la aceste lucruri solemne, nu îţi dai seama, scumpul meu tânăr, că trebuie să pui capăt comportării tale păcătoase şi egoiste, să încetezi a mai face răul şi să înveţi să faci binele? Propriul stil de viaţă este acela care îţi va modela caracterul pentru nimicire sau pentru binecuvântarea veacurilor nesfârşite. (…)

Nu vrei să dai ascultare sfatului: „Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.” (Isaia 55:6)? (Youth’s Instructor, 21 iulie 1892)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro