Ce este bine?

Devoțional zilnic 25 iunie 2019

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

Ai arat vreodată câmpul? În copilărie eram foarte încântat să stau în tractorul care ara sau îndeplinea alte munci agricole. Dar poate cel mai greu a fost când a trebuit să merg la arat…cu calul. Nu aveam mare lucru de făcut. Doar să țin calul de căpăstru și să merg drept! După ce mi-am învins frica de cal am descoperit că nu pot să merg drept. Brazda era ca o linie curbă dezordonată. Atunci, plugarul mi-a spus secretul. Dacă vrei să mergi bine, ia-ți un reper și nu-l scăpa din ochi. Era la capătul ogorului o tufă mai mare…a devenit reperul meu.

Nu poți să faci ceea ce e bine dacă își lipsește reperul. Vei sta mereu cu capul în pământ, iar urmele pe care le vei lăsa în viață vor fi încurcate. Ridică ochii pentru că „ți s-a arătat ce este bine”. Hai să nu mai bâjbâim singuri! Și dacă vrei să afli ce ai de făcut într-o chestiune specifică, roagă-te Lui și El te va lămuri!

Adrian Dorgo, Coordonator Exploratori, Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro