Ce faci cu darul tău?

Devoțional zilnic 14 aprilie 2020

Ea a făcut o juruință, și a zis: „Doamne, Dumnezeul oștirilor! Dacă vei binevoi să cauți spre întristarea roabei Tale, dacă-Ți vei aduce… aminte de mine și nu vei uita pe roaba Ta, și dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieții lui, și brici…… nu va trece peste capul lui.” 1 Samuel 1:11

Aveam în jur de 10 ani când cineva mi-a spus: „E mai mare bucuria să împarți cu cineva un cadou/premiu decât să te bucuri singură de el. „În mintea mea de copil, atunci, părea că ceva nu se potrivește. -„Poate că am depus un efort considerabil să-l dobândesc. Mi-am făcut temele cu conștiinciozitate, camera mea e în ordine perfectă, disciplina și perseverența m-au ajutat să dobândesc tot ce am. Vreau și eu să mă bucur de lucrul pentru care am muncit atât!”

Cu timpul conștientizăm cât de mult ne clădim unii pe alții prin fapte de bunătate. Oricum ar fi privită, ideea de a împărtăși rodul muncii tale cu altcineva, se acceptă și se descoperă în timp ~RECUNOȘTINȚA

Și dacă privim la relațiile dintre oameni și la darurile pe care le putem împărtăși unii cu alții, haideți să ne gândim și la Dumnezeu.

Ori… cât de minunate sunt lucrările Lui!? Și cât de frumos este să observam că defapt acestea sunt cele pe care El dorește să le împărtășim cu alții, fie ele individuale sau de grup.

Ți-ai pus vreodată întrebarea: „Cum sau cu ce pot să Îl răsplătesc pe Dumnezeu?”

„Fiule, dă-mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile mele.” (Proverbe 23:26) ~O viață predata Lui.

Așa cum Ana a recunoscut mâna Lui Dumnezeu și i-a fost recunoscătoare, consacrându-l pe micuțul Samuel iar acesta mai târziu a răspuns chemării:

“Vorbește, Doamne, căci robul Tău ascultă” Părinții noștri ne-au predat Lui Dumnezeu, dovadă a recunoștinței lor. Rămâne dar să răspundem și noi. Cum vom împărtăși cu Dumnezeu această viață și fiecare binecuvântare pe care ne-o oferă?

„Fiule, dă-mi inima ta… ”

Domnul nu cere mult. Raspunde-I azi! El așteaptă să se bucure împreună cu tine de cadoul tău!

Ți se rezervă zilnic 86.400 de secunde. Folosește măcar una pentru a-I spune mulțumesc, și măcar încă câteva pentru a împărtăși cu El și cu cei din jur binecuvântări! Vei câștiga mult mai multe decât ai crede că pierzi :))

Semeniuc Raisa, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro