Ce minunat este Dumnezeu!

Devoțional zilnic

Și Dumnezeu a zis: „Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine și voi, și între toate viețuitoarele cari sânt cu voi, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am așezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine și pământ – Geneza 9:12,13

Omul se îndepărtase foarte mult de Creatorul său, într-atât încât pentru eradicarea răului a fost inevitabil Potopul. Imaginează-ți că viețuitoarele au fost șterse de pe fața pământului, cu excepția animalelor din corabie, împreună cu cei 8 reprezentanți ai omenirii.

După un an de zile natura revenea la normal. Dar ce rămăsese în mintea și inima acelora care fuseseră martori ai potopului? Teamă? Groază? Posibilitatea ca în orice moment al istoriei lor să se repete nenorocirile pe care le văzuseră? Aveau să piară și ei într-o bună zi în aceleași condiții cataclismice?

Dumnezeu, care ne cunoaște atât de bine, a anticipat astfel de temeri și a venit înaintea omului cu o promisiune care avea să-i facă viața mai frumoasă și mai sigură. Avea să încheie un legământ cu omul, iar ca semn a ales curcubeul. Cu cât norii aveau să fie mai întunecați, cu atât mai tare avea să strălucească pe cer curcubeul. Privindu-l, omul avea să-și aducă aminte de promisiunea lui Dumnezeu că va fi cu el pentru a-l ocroti.

Ai și tu temeri? Ai în mintea ta gânduri care te fac să îți fie frică de anumite lucruri care s-ar putea întâmpla în viața ta? Poate că este vorba de o notă mica la vreo materie, picarea vreunui examen important sau despărțirea de cineva drag. Dumnezeu știe toate aceste frământări! El știe care sunt nevoile noastre din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual. El știe care sunt lucrurile de care ne temem cel mai mult. Așa cum avea să-i promită lui Noe că nu va mai fi niciodată un potop prin care lumea să fie distrusă, la fel de bine știe cât de importantă este pentru noi asigurarea că nu ne va părăsi.

Pentru a intra în legământ cu Dumnezeu nu ai nevoie de realizări deosebite sau de calități prin care să Îl impresionezi. Trebuie să fii tu însuți! El dorește să încheie un legământ și cu tine! Ești pregătit pentru o astfel de relație? Spune-I „Da!” și viața ta se va schimba. Grăbește-te! Chiar merită!


Mogheri Gheorghe, Pastor – Conferinta Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit