Ce notă vei lua

Devoțional zilnic 7 decembrie 2019

Pot totul în Hristos, care mă întărește. Filipeni 4:13

„Toți o să luați bacul. Singura întrebare e «cu ce notă?»”, au fost primele cuvinte ale profului de română, în clasa a noua. M-a iritat puțin această încredere aproape arogantă în niște copii de 14-15 ani care nu știau nici materia din acel an, cu atât mai puțin materia de bacalaureat. Dar anii au trecut, am ajuns la finalul acelor patru ani de liceu și proful a trebuit să plece, lăsându-ne într-a XII-a, semestrul al II-lea, cu un înlocuitor. Puțin spus șoc a fost ceea ce am simțit cu toții, mai ales că mai rămăsese o parte bună de materie încă nepredată, iar un profesor nou însemna și un stil nou, iar noi ne cam prinsesem de „Decalogul lui Jicu”, așa cum își denumea profu’ planul de predare în zece puncte. 

După ultima oră l-am prins pe hol și i-am spus ce aveam pe suflet și îngrijorările mele cu privire la subiectul de eseu. Niciodată nu depășisem o pagină și jumătate la eseuri, iar pentru bac îmi trebuiau măcar două pagini. „Lasă, o să scrii trei-patru pagini, doar ai făcut româna cu mine”, mi-a zis profu’ apăsând pe fiecare cuvânt, după care a dispărut. 

Cinci pagini am scris. Nu-i așa că-i minunat când cineva are încredere în tine? Parcă prinzi aripi când ai un prieten în spate, parcă nimic nu mai e greu atunci când, indiferent de situație, știi pe Cine te poți baza și în numele cui te duci să te bați cu lumea.

Dumnezeu are încredere în tine că vei face lucruri mari împreună cu El!

Lorel Atomei, redactor șef Explo Times

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro