Ce poate spăla păcatul meu?

Vei ierta acel păcat de la început,

Care este-al meu, deși e făcut în trecut?

Cu patru sute de ani în urmă, poetul John Donne se întreba cu voce tare dacă Dumnezeu va ierta efectiv alegerile sălbatice și prostești pe care le făcuse în viața sa.

În ultimele patru zile, cel puțin jumătate din oamenii din lume s-au întrebat în tăcere același lucru. Poate Dumnezeu – oare Dumnezeu – chiar șterge efectiv evidența mâniei, poftei și necinstei noastre? Sau aceste alegeri se vor târî întotdeauna în urma noastră ca amintiri dureroase ale nebuniei noastre?

Promisiunea lui Dumnezeu pentru cei care se întorc la El este clară și categorică: „Le voi ierta nelegiuirea şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.” (Ieremia 31:34). Tatăl știe că avem îndoieli cu privire la bunătatea Lui așa că Biblia ne spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curețe de orice nelegiuire.” (I Ioan 1: 9). Și dacă avem nevoie și de un memento vizual al făgăduinței Lui de a repara starea noastră, auzim: „Cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi.” (Psalmul 103: 12)

Nu este nimic mai demn de încredere decât promisiunea lui Dumnezeu de a-ți ierta trecutul. Ai încredere în promisiunea Lui: experimentează libertatea Lui.

Și rămâneți în har. -Bill Knott

 

Bill Knott – este redactor al revistei Adventist Review. Articolul a fost publicat în numărul din 07 mai 2021.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Ce poate spăla păcatul meu? apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro