Ce realizează harul lui Dumnezeu în viața noastră: schimbă voința noastră încăpățânată într-o voință sfințită

Devoțional zilnice 19 aprilie 2018

Ca nişte robi ai lui Hristos, care fac din inimă voia lui Dumnezeu. (Efeseni 6:6)

Nimeni să nu zică: „Eu nu pot să-mi înving defectele de caracter.” Căci, dacă aceasta este hotărârea voastră, atunci nu puteţi avea viaţă veşnică. Imposibilitatea stă în întregime în voinţa voastră. Faptul de a nu putea stă, în realitate, în faptul de a nu vrea. Adevărata dificultate o constituie stricăciunea inimii nesfinţite şi faptul că nu vrem să ne supunem voinţei lui Dumnezeu. Când veţi avea în inimă dorinţa hotărâtă de a învinge, atunci veţi avea şi dispoziţia de a învinge, veţi cultiva acele trăsături de caracter care sunt de dorit şi vă veţi angaja în acest conflict cu eforturi ferme şi perseverente. Veţi fi în permanenţă vigilenţi cu defectele voastre de caracter şl veţi adopta practici drepte în lucrurile mici. Greutatea obţinerii victoriei se va diminua pe măsură ce inima va fi sfinţită prin harul lui Hristos. (Youth’s Instructor, 7 septembrie 1893)

Ce lucrare s-ar fi putut face pentru noi dacă voinţa noastră mândră şi încăpăţânată s-ar fi contopit cu totul cu voinţa lui Dumnezeu, iar sufletele noastre ar fi fost înălţate de la cele pământeşti într-o atmosferă mai înaltă, mai curată! (Youth’s Instructor, 26 iulie 1894)

Încăpăţânarea şi mândria sunt rele care au transformat îngeri în demoni şi au zăvorât porţile cerului pentru ei. (Pacific Health Journal, ianuarie 1890)

Nu-ţi poţi controla impulsurile, emoţiile aşa cum ai dori, dar îţi poţi controla voinţa şi poţi face o schimbare totală în viaţa ta. Prin predarea voinţei tale lui Hristos, viaţa ta va fi ascunsă cu Hristos în Dumnezeu şi aliată cu puterea ce este mai presus de toate domniile şi puterile. Vei avea tărie de la Dumnezeu, care te va lega strâns de puterea Sa, şi o lumină nouă, lumina credinţei celei vii, îţi va fi la îndemână. (…) Va fi atunci în tine o putere, un zel şi o simplitate care te vor face un instrument şlefuit în mâinile lui Dumnezeu. (Solii pentru tineret, p. 152 – 153)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro