Ce ții în mână?

Devoțional zilnic 5 aprilie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Plânsul plin de frustrare a fost cel care i-a atras pe părinți în sufrageria unde Ionuț fusese lăsat să se joace.  Când l-au văzut, și-au dat seama că pe lângă jucăriile sale el se jucase și cu un drag suvenir moștenit de la bunici. O vază de ceramică scumpă.  

De ce plângea? Pentru că nu reușea să scoată mâna din vază.  Au încercat fel de fel de metode, însă nici una nu dădea rezultate.

Părinții se gândeau deja să spargă vaza când tatăl a zis să mai încerce odată.

“Ionuț, hai să mai încercăm odată. Te rog, deschide mâna cât de mulți poți, și întinde degetele cât poți.”  

“Dar nu pot tati să deschid mâna, pentru că scap din mână mașinuța”, a fost răspunsul lui Ionuț.

Poate îți vine să râzi, însă mulți suntem așa.  Ținem așa de mult la lucrurile noastre, că nu îi dăm voie lui Dumnezeu să ne conducă viața. 

Textul de azi, ne spune că noi (Biserica) suntem templul Duhului Sfânt.  Ceea ce înseamnă că El vrea să ne conducă.   Cu Dumnezeu ca gazdă, templul va fi unul sănătos, și funcțional.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro