Cea mai vârstnică mamă din China are 67 de ani, iar sarcina ar fi naturală

semneletimpului.ro

Tian, o femeie din China, medic de profesie, a născut la 67 de ani o fetiţă, la maternitatea din orașul Zaozhuang, unde a lucrat înainte de a se pensiona. Dacă se confirmă că sarcina este una naturală, așa cum susţine mama, ar putea fi înregistrat un nou record mondial.

Purtătoarea de cuvânt a spitalului din Zaozhuang spune că, potrivit declaraţiilor mamei, sarcina ar fi survenit în mod natural, după ce femeia și-ar fi administrat tratamente de fertilitate din medicina chinezească tradiţională. Potrivit Guinness, cea mai vârstnică femeie care a născut un copil conceput natural este din Maria Britanie și a născut un copil la vârsta de 59 de ani, în 1997.

„Am fost destul de norocoși, având în vedere că mama era la o vârstă maternă avansată și avea o varietate de complicaţii”, a declarat Liu Wencheng, medicul care a efectuat operaţia de cezariană.

„În timpul operaţiei de cezariană, am descoperit că ovarele lui Tian erau la fel ca cele ale unei femei de 40 de ani. Nu s-au micșorat, cum o fac ovarele unei femei de 60 de ani, ceea ce ar putea explica cum a ajuns gravidă natural”, a precizat Liu.

Sarcina nu a fost lipsită de complicaţii, Tian suferind de insuficienţă cardiacă, iar ficatul și rinichii ei funcţionând anormal pe măsură ce se apropia data nașterii. Femeia a dezvoltat și preeclampsie, o afecţiune care, în forma ei severă, poate pune în pericol viaţa copilului și a mamei. Spitalul a conceput un plan special de îngrijire, împreună cu o echipă formată din medici de diferite specialităţi, care au monitorizat non-stop femeia însărcinată.

Tian și soţul ei, Huang, în vârstă de 68 de ani, mai au doi copii și mai mulţi nepoţi, cel mai mare dintre aceștia având 18 ani. Copiii celor doi soţi nu au fost de acord ca aceștia să aibă încă un copil la vârsta a treia, iar fiica lor chiar i-ar fi ameninţat că va întrerupe relaţiile cu ei.

„Copilul este un dar al cerului pentru noi”, a spus Huang, tatăl fetiţei, care a fost numită Tianci. În limba chineză, numele înseamnă chiar „darul cerului”. În China, multe femei în vârstă solicită tratamente de fertilitate, după ce politica unui singur copil a fost suspendată.

Decizia cuplului a fost ţinta criticilor pe reţeaua socială Weibo. Unii utilizatori întrebau dacă părinţii nu au încălcat regula celor doi copii pe care ar trebui să-i aibă o familie în China. „Acești părinţi sunt egoiști. La vârsta lor, nu se vor putea ocupa de copil și sarcina va cădea pe copiii lor”, a scris un internaut.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit