Ceasul

Devoțional zilnic 7 august 2019

Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci în smerenie fiecare să privească pe altul mai pe sus de el însuș. 4 Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora. Filipeni 2:3-4

CEASUL 

Așa-i că îţi dorești să fii special și pentru asta faci orice efort? Să știi că poți fii deosebit doar fiind tu însuţi, pentru că ești unic. Cunosc un copil obișnuit căruia nu-i place lăudăroșenia, sau, cum spune Pavel, lucrurile făcute din „slavă deșartă”. Insă în clasa lui a te lăuda cu prețul noilor achiziții e ceva obișnuit. Băiatul a primit într-o zi în dar de la tatăl lui un ceas de mână frumos şi scump. A doua zi colegii l-au iscodit: „Cu cât l-ai luat?” „Cu 5 lei de la Ocska!” (în traducere, piața de vechituri). Ce părere ai, a fost deosebit? Te asigur că da! El a dovedit marele curaj de a sfida nonvaloarea. Nu contează ceea ce ai, ci ceea ce ești. Toți eroii, bogaţi sau săraci, au fost atât de speciali încât li s-a dus vestea până la noi. Iar Isus i-a întrecut pe toți. Copile drag, care poate încă mai porți acel ceas pe mână și tu copile drag care doar ți-l dorești, să știi că cele mai mari averi sunt acelea care nu sunt de cumpărat. Laudă-te doar cu ceea ce ești şi cu cât ești de iubit. Și atunci vei fi deosebit. Așa îţi doresc, copil deosebit!

Cipriana Gedo, instructor exploratori, Nazna, Conferința Transilvania Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro