100 de zile de rugaciune

Cel care unește familia, 16 septembrie

Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului.  Efeseni 6:4

Oricât de mare este lucrarea mamei, nu trebuie să uităm niciodată că tatăl are, de asemenea, o parte în a lucra  la educația și formarea copiilor lui …. Mai ales  pe măsură ce copiii cresc, influența tatălui este necesară, în unire cu cea a mamei, pentru a ține în frâu, a controla și a îndruma.

Un tată creștin este cel care își unește familia printr-o legătură profundă și o conduce mai aproape de tronul lui Dumnezeu. El nu este preocupat de copiii săi doar pentru a face impresie. Un asemenea tată nu va lăsa grija băieților săi neastâmpărați în exclusivitate în sarcina mamei… El ar trebui să devină prietenul  și tovarășul lor și să își asume răspunderea de a-i feri de societatea unor prieteni răi… El trebuie să preia o parte mai mare din povară asupra lui, făcând tot ce îi stă în putință pentru a-și conduce băieții la Dumnezeu.

Când copiii își pierd autocontrolul și rostesc cuvinte pasionate, părinții ar trebui să tacă pentru o vreme … Tăcerea este de aur și va face mai mult pentru a aduce pocăința decât orice cuvinte care ar putea fi rostite. Satana este foarte mulțumit când părinții își irită copiii vorbind cuvinte dure, mânioase … „  Părinţi, nu-i întărâtaţi pe copiii voştri, ca să nu-şi piardă curajul!” Coloseni 3:21(NTLR)… Calmul vostru vă va ajuta să îi readuceți într-o stare de spirit adecvată.

Printr-o conducere amabilă și chibzuită, tații ca și mamele ar trebui să lege copiii de ei prin legăturile puternice de respect, recunoștință și dragoste și ar trebui să aprindă în inimile lor tinere un dor serios după neprihănire și adevăr. În timp ce mama caută să sădească principii bune, tatăl ar trebui să vadă ca sămânța prețioasă să nu fie sufocată de creșterea răului. Este nevoie de disciplina sa mai severă încât copiii să învețe fermitate și stăpânire de sine ….

Tată creștin, lucrează cu bunăvoință, cu răbdare, pentru bunăstarea copiilor tăi. Caută să întorci inimile lor către razele strălucitoare al Soarelui Dreptății. Învață-i prin sfat și exemplu că spiritul lui Hristos este spiritul de a face binele.

Devoționalul face parte din cartea ”The Faith I Live By ”  de Ellen G. White.

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Articolul Cel care unește familia, 16 septembrie apare prima dată în Redesteptare si reforma.