Cel mai frumos cadou

Devoțional zilnic 12 decembrie 2019

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8-9

„Am avut foarte puține jucării în copilărie. Situația noastră financiară impunea mereu alte priorități, dar am avut mereu cel puțin o jucărie cu care să mă joc. Niciodată însă tot ce mi-am dorit. În dimineața în care am împlinit șapte ani, am găsit lângă patul meu trei pachete mari. Am deschis cu nerăbdare primul iar în el erau hainele cu care trebuia să mă îmbrac. Am trecut repede la al doilea dar și în el era o altă glumă. Furios am luat al treilea și crezând că este o altă glumă l-am ridicat ca să-l arunc dar dintre hârtii a ieșit la iveală un pistol care făcea zgomote asemenea unuia adevărat, scotea scântei și aprindea luminițe. Nimeni dintre prietenii mei nu avea și nu văzuse așa ceva. Era ceva unic și personalizat la așteptările mele. Peste numai câteva săptămâni când pe o distanță de câteva străzi știa toată lumea despre cadoul meu, pistolul cel frumos și unic a dispărut fără urmă. 

Dumnezeu vrea să ne ofere cel mai frumos cadou: mântuirea sau trăirea pentru veșnicie în Împărăția Cerurilor. Trebuie doar să primești acest dar și să te pregătești pentru noua cetățenie. Nu se poate plăti, nu se poate cumpăra dar mai ales nu poate fi furat.”

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro