Cel mai important glas

DEVOTIONAL EXPLO 3 martie 2018

Antropologul Ethel Alpenfels povestește despre un pădurar care se plimba împreună pe străzile unui mare oraș cu un bun prieten. La un moment dat, acesta s-a oprit și i-a spus prietenului său: „aud un greier”. „Imposibil în gălăgia asta” i-a spus prietenul său. Dar pădurarul era atât de sigur pe ce auzise că a început să îl caute, și într-adevăr, în crăpătura unui zid, nu departe de ei, au găsit un greier.
Pentru că prietenului său nu îi venea să creadă ceea ce se întâmplase, pădurarul i-a făcut o demonstrație, și scoțând o monedă din buzunar, i-a dat drumul pe trotuar. La clinchetul monedei, toți cei din jurul lor s-au oprit și s-au întors spre ei.

„Vezi”, a spus pădurarul, „urechile noastre aud sunetele familiare. Eu m-am deprins să aud greieri.”

Psalmistul spune:

„Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele. Da, El Și-a plecat urechea spre mine, de aceea-L voi chema toată viața mea.” Psalmii 116:1-2

Asta înseamnă că Dumnezeu s-a deprins să ne audă, și pentru El, tu contezi foarte mult și chiar dorește să îți audă glasul. De aceea, azi te invit să stai de vorbă cu El. Spune-i tot ce simți. Despre orice subiect. Invită-L în diferite aspecte ale vieții tale. Însă în același timp, învață să Îi cunoști și tu glasul prin studiul Cuvântului Său. Sunt sigur că are multe să-Ți spună. Mai mult chiar, în momente cruciale ale vieții tale, Vocea Sa chiar poate fi o călăuză către cel mai bun drum.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro