Cele două minuni din viața unui muncitor

100 de zile de rugaciune 7 februarie 2021

de Erdenebat Budragchaa

Am lucrat ca muncitor la proiecte de construcții în Mongolia.

Când un bloc era în construcție, o macara înaltă folosea un cârlig mare de metal pentru a ridica materialele de construcție și a le roti spre mine, care așteptam pe un zid înalt. Eu luam materialele de construcție din cârlig.

Într-o zi, aproape că terminasem de descărcat materialele la etajul trei, când cârligul s-a mișcat brusc. Am luat o bară mare și am încercat să împing cârligul la loc. Dar cârligul a revenit și m-a lovit puternic, aruncându-mă de pe zid. Îmi amintesc că am căzut trei etaje mai jos. Apoi mi-am pierdut cunoștința.

Cel mai apropiat spital era departe, așa că un medic s-a repezit la șantier.

Ceva mai târziu, în cursul după-amiezii, m-am trezit și am aflat că aveam un picior rupt și aveam probleme la măduva spinării.

„Nu te putem duce la spital în această situație”, mi-a spus medicul.

Pe vremea aceea, Mongolia nu era atât de dezvoltată ca acum și țara nu avea echipamente medicale bune. Medicul nu știa exact ce mi s-a întâmplat. A spus că am fractură la coloană, dar asta era tot ce știa.

Am rămas paralizat, în pat, timp de doi ani. Nu mă puteam mișca. În acea perioadă, mai mulți străini au vizitat orașul în care locuiam. Nu știam pe-atunci, dar acum știu că erau misionari, care răspândeau Evanghelia.

Am opt copii, iar cel mai mare era în clasa a opta. Toți copiii mei au mers la întâlnirile ținute de străini. Deși nu eram religioși, nu le-am interzis niciodată să meargă. Copiii mei i-au adus pe străini acasă. La acea vreme, nu înțelegeam ce se întâmplă, dar acum știu că se rugau pentru mine. Din cauza rugăciunilor lor, am fost vindecat destul de repede.

Am devenit mai puternic și am început kineto-terapia. Am pus bare și corzi deasupra patului și am început să fac exerciții. Ridicarea capului m-a durut la început, dar rugăciunile copiilor mei au funcționat. În curând am mers șchiopătând, sprijinindu-mă într-un baston.

Copiii mei au devenit foarte activi în biserica adventistă de ziua a șaptea și le-a plăcut să cânte acolo. Mi-au plăcut și mie serviciile divine din Sabat. Pe măsură ce studiam Biblia, viața mea a început să se schimbe. Obișnuiam să beau mult, dar acum am încetat să mai beau. A fost o mare schimbare. Am vrut să fiu credincios lui Dumnezeu. Eu și soția mea am fost botezați și ne-am alăturat bisericii adventiste.

La câțiva ani după ce mi-am recăpătat capacitatea de a merge, am început să sufăr dureri la ambele picioare. S-a instalat frica. Mi-am făcut griji că aș putea paraliza din nou.

După un control medical, doctorul părea sumbru.

„Trebuie să fii operat, dar va fi riscant”, a spus el.

El mi-a explicat că am coloana vertebrală afectată și era nevoie de asistență medicală.

Familiei mele i s-a cerut să dea o semnătură prin care scutea spitalul de orice responsabilitate în cazul în care operația ieșea prost.

M-am rugat mult împreună cu soția mea. Pastorul bisericii s-a rugat pentru mine. Cred că operația a avut succes din cauza acestor rugăciuni. Chiar și rănile în urma operației s-au vindecat rapid. Mi s-a permis să plec acasă după doar o săptămână.

Astăzi, sunt bine și sănătos. Familia mea este creștină și vrem ca și prietenii noștri să devină creștini. Îi invităm la biserica noastră și unii au venit. Dar niciunul dintre prietenii mei nu și-a predat inima lui Isus. Nu sunt îngrijorat pentru că eu cred că Dumnezeu poate ajunge la ei. La urma urmei, Dumnezeu a ajuns la mine pe patul meu de boală. Lucrarea mea este de a invita, iar a Duhului Sfânt este de a convinge. Am invitat mai mulți prieteni recent la biserică și sper că vor veni.

De Erdenebat Budragchaa, după cum i-a spus lui Andrew McChesney. Tipărit cu permisiunea revistei Adventist Mission.

Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale

6-12 februarie 2021

  • Rugați-vă ca Dumnezeu să pună un gard de protecție în jurul caselor și familiilor noastre.
  • Roagă-te pentru căsătoria ta sau pentru căsătoriile din biserica ta. Săptămâna viitoare, 13-20 februarie este săptămâna căminului și a căsătoriei creștine. Aflați mai multe la https://family.adventist.org
  • Rugați-vă pentru familiile din jurul vostru care au probleme. Rugați-vă pentru modalități practice pentru a putea ajunge la ei cu dragoste și încurajare sau poate împărtășiți resurse pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.
  • Rugați-vă pentru tinerii noștri care, din cauza distanțării sociale și a restricțiilor legate de Corona Virus, se luptă pentru a obține o educație. Rugați-vă ca profesorii să poată avea înțelepciune în predare și să păstreze atenția elevilor lor.
  • Rugați-vă pentru Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc pe 20 martie 2021. Rugați-vă ca mulți tineri să participe și vieți să fie schimbate pentru veșnicie.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Cele două minuni din viața unui muncitor apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro