Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale 30 iulie- 5 august, 2021

  • Rugați-vă pentru frații și surorile noastre din Belgia, Germania și Olanda, care au fost afectați recent de inundații severe. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea putere în mijlocul acestei crize naționale și curaj pentru a merge mai departe.
  • Rugați-vă pentru doctorul Ariel Henry, chirurg pensionat adventist, care tocmai a fost numit prim-ministru în Haiti. Rugați-vă ca Dumnezeu să-i dea binecuvântarea Duhul Sfânt și înțelepciune pentru a conduce țara Haiti în mijlocul unor mari răsturnări politice și tensiuni.
  • Rugați-vă pentru membrii bisericii din întreaga lume care sunt afectați de noile variante ale Corona virusului. Rugați-vă pentru siguranță și ocrotirea poporului lui Dumnezeu.
  • Rugați-vă pentru arabii care locuiesc în Irak. Dintr-o populație de peste 16 milioane de oameni, doar 0,5% sunt creștini. Rugați-vă pentru siguranța creștinilor arabi irakieni și pentru lucrarea desfășurată de credincioșii evlavioși.

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Cereri de rugăciune ale bisericii mondiale 30 iulie- 5 august, 2021 apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro