Cereți

Devoțional zilnice 4 iunie 2018

3

0

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. – Matei 7:7

Fiul meu se căsătorea! Culorile alesese pentru nuntă erau turcoaz şi auriu. M-am gândit s-o întreb pe viitoarea mireasă, Marsha, ce culoare dorea să port. Turcoaz a fost răspunsul ei. Turcoaz! Ce culoare e asta? Unde să găsesc o rochie turcoaz? Am rugat-o pe prietena mea, Charlotte, o croitoreasă amatoare, să-mi facă o rochie şi ne-am dus la magazinul de materiale textile.

Când am intrat, m-am rugat Domnului să ne ajute să găsim un material turcoaz. Charlotte m-a sfătuit să aleg mai întâi modelul. Ne-am aşezat la o masă şi am început să ne uităm prin cărţile cu tipare. La un moment dat, s-a aşezat lângă mine o doamnă în vârstă. Am ales un model care mi-a plăcut şi i l-am arătat lui Charlotte. Cartea în care se găsea îi era necunoscută (nu era din gama mărcilor obişnuite Simplicity sau Vogue) şi nu ştia de cât material era nevoie.

Doamna de lângă mine m-a întrebat ce măsură mă interesa şi i-a arătat lui Charlotte unde scria de cât material era nevoie pentru acel model de rochie.

După aceea, am trecut la alegerea materialului. M-am plâns cu voce tare că nici nu ştiam cum arată turcoazul. Doamna în vârstă a venit din nou în ajutorul meu. Mi-a cerut să merg cu ea la standul de papiote, a ales o papiotă turcoaz (albastră-verzuie) şi mi-a dat-o ca să mă ghidez după ea. Era o culoare foarte frumoasă! I-am mulţumit.

Am plecat cu Charlotte să căutăm materialul. Chiar la capătul culoarului, prietena mea a găsit un material exact în tonul aţei, cu un imprimeu auriu elegant. L-am cumpărat.

Abia când am ajuns acasă mi-am dat seama: materialul era turcoaz cu auriu! Ce grozav! Dumnezeul meu este extraordinar! Mai întâi, a trimis o femeie care să mă ajute. Apoi, mi-a dat un material exact cu culorile alese pentru nuntă. Mi-a dat mai mult decât I-am cerut!

Isus a spus: „Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide” (Matei 7:7).

Primul cuvânt din acest verset este „cereţi”.

Doamnelor, cereţi ce aveţi nevoie. Staţi de vorbă cu Domnul despre orice problemă – indiferent cât de minoră.

Ruth Cantrell

3

0

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro