Chemarea

Devoțional de seară 18 aprilie 2019

Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. – Filipeni 3:14

Sesiunea Conferinţei Generale din 2015, din San Antonio, a fost una din cele mai mari adunări ale bisericii noastre. Miile de membri din toată lumea, adunaţi într-un singur loc, ofereau o privelişte cerească. Totuşi, uneori, mulţimea aceea de oameni era copleşitoare. Aveai foarte puţin spaţiu personal şi doar puţin control asupra propriilor mişcări, de parcă eram doar o piesă dintr-un întreg în continuă mişcare, purtaţi dintr-un loc în altul. Pentru mulţi dintre cei adunaţi acolo, întâlnirile au început în Austin, unde Diviziunea America de Nord a Bisericii Adventiste a organizat Convenţia pastorală CALLED, care a adunat mii de persoane.

Într-o după-amiază, într-o mare de oameni în mişcare, eu îl căutam pe soţul meu, Nord. Înainte căutaserăm împreună în marele centru de întâlniri locul de întâlnire pe grupe de vârstă pentru nepoţii noştri. Încercarea mea de a-l găsi pe Nord mi se părea la fel de grea ca a găsi acul în carul cu fân. Mulţimea agitată era mare şi gălăgioasă, peste tot în jur oamenii se întâlneau şi se salutau gălăgios. Ecoul gălăgiei infernale dubla volumul. Apoi, în mijlocul acestei mulţimi gălăgioase, mi-am auzit numele strigat de un glas blând. De îndată am recunoscut vocea familiară a lui Nord, care mă striga. Pentru o secundă m-am întrebat dacă doar îmi imaginasem sau chiar îl auzisem pe Nord în toată agitaţia aceea.

Totuşi, m-am oprit şi m-am întors în direcţia din care mi-am auzit numele. Nu îl puteam vedea, dar eram sigură că el mă strigase şi ştiam încotro să privesc. Apoi l-am văzut, cam la cincizeci de metri în spatele meu, venind înspre mine. Tovarăşul lui de plimbare, Alvin, a rămas uimit. A exclamat în repetate rânduri că faptul că am recunoscut vocea lui Nord lui i se părea imposibil. Cum se poate, întreba el, să îi aud glasul, la un ton şi un volum normal, din acea mulţime de oameni? Am răspuns direct, fără să stau prea mult pe gânduri: „Îi cunosc glasul! M-am obişnuit cu el şi l-aş recunoaşte oriunde.” Apoi ne-am oprit cu toţii şi dintr-odată ne-am dat seama de semnificaţia spirituală a acelui eveniment şi a explicaţiei mele. Eşti şi tu obişnuit cu glasul lui Dumnezeu? Isus a spus: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine” (loan 10:27). Dumnezeu are o chemare unică pentru fiecare dintre noi. I-ai auzit chemarea în toată agitaţia vieţii? Care este chemarea Lui pentru tine? Vei merge astăzi în direcţia glasului Său?


Ella Louise Smith Simmons

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro