Chiar și nimicurile

Devoțional zilnic 28 octombrie 2019

Căci Eu știu gândurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

„Sami nu putea să adoarmă. Toată bucuria pe care o simţise umblând prin magazine după ghiozdan, caiete, pixuri şi alte rechizite, începea să pălească. Neliniştea i se cuibărea în suflet. Cum este să ai mai mulţi profesori? Fusese obişnuit doar cu doamna învăţătoare. Se va înţelege cu noii colegi? Poate era mai bine să nu schimbe şcoala; măcar mai cunoştea pe cineva. Deodată se deschise uşa. Era mama. „Nu poţi adormi, aşa-i? Stai liniştit! Ne-am rugat şi Dumnezeu va fi cu tine! Ai să vezi că totul va fi bine!” 

Ce crezi? A avut dreptate mama lui Sami? Bineînţeles! A doua zi, când s-a întors de la şcoală, Sami era cel mai încântat băiat din lume şi avea atâtea de povestit!

Tranziţiile sau schimbările pot fi pline de încântare emoţională sau, dimpotrivă, dificile. Pentru majoritatea dintre noi, viaţa nu este formată doar dintr-un singur capitol. Când acesta se termină, este timpul să mergem mai departe şi să deschidem capitolul următor. Cel mai grozav este că noul capitol este plin de posibilităţi. Şi încă ceva: Dumnezeu nu se schimbă! Invită-l astăzi în viaţa ta şi fă din El punctul tău de sprijin! Îţi vrea doar binele şi, de aceea, te va conduce cu iubire de la un capitol la altul! „

Mirela Dascălu, Instructor de exploratori Vaslui

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro