Chitara

Devoțional zilnic

Să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care însuşi a zis: „Este mai ferice să dai decât să primeşti. – Faptele apostolilor 20:35

În luna februarie a anului 2017, un prieten din tinereţe al profesoarei mele de chitară a rămas fără casă în urma unui incendiu. Dar mai tragic a fost că şi-a pierdut şi logodnica. Aceasta nu a reuşit să mai iasă la timp din casa cuprinsă de flăcări. Imediat după aceea, profesoara mea de chitară nu doar că a devenit îngrijitorul interimar al câinelui prietenului ei, ci a organizat şi o strângere de fonduri pentru el, dar şi pentru un cuplu a cărui casă fusese distrusă de flăcări pe aceeaşi stradă, în aceeaşi zi. Profesoara mea a organizat astfel un eveniment în care a invitat diverse trupe să vină să cânte, a avut loc o licitaţie tăcută şi, desigur, a existat multă mâncare. Evenimentul a avut un succes răsunător.

Totuşi, cel mai important punct al serii a fost tombola pentru o chitară electroacustică Fender foarte frumoasă, care valora patru sute de dolari. Eu deja plănuisem să donez pentru supravieţuitorii incendiilor, aşa că am hotărât să direcţionez acei bani în bilete la acea tombolă.

Din păcate a trebuit să plec înainte de extragere, dar îmi doream foarte mult acea chitară.

Puţin mai târziu, profesoara mea de chitară mi-a trimis mesajul: „Ai câştigat chitara!” Eram noua proprietară a unui obiect valoros şi frumos! Parcă era prea frumos să fie adevărat! Apoi, spre mâhnirea mea, am aflat că toţi membrii trupei cumpăraseră bilete şi scriseseră numele profesoarei mele pe ele, în speranţa că ea va câştiga chitara. De fapt, ea plănuia să îşi cumpere o chitară în rate, deoarece chitara ei – cu care îşi câştiga traiul – era deteriorată. De îndată am ştiut ce trebuia să fac.

Ziua următoare i-am trimis profesoarei un mesaj: „Deşi sunt foarte încântată că am câştigat ceva ce îmi doream nespus de mult, ştiu cât de mult timp, energie şi bani personali aţi investit pentru ca această acţiune caritabilă să aibă succes. De aceea… vreau să vă ofer dumneavoastră chitara Fender.” Mesajul ei de mulţumire, plin de emoţie şi scris din inimă, includea şi următoarele cuvinte, pe care le preţuiesc nespus: „Te iubesc ca pe o soră.”

Această experienţă nu vrea să evidenţieze ce am făcut eu, ci să povestească despre puterea lui Dumnezeu de a schimba inima unui om. Nu cu mult timp în urmă probabil că aş fi păstrat chitara – şi aş fi ratat ocazia de a face un dar cuiva a cărui nevoie era mai mare decât dorinţa mea.

De ce să nu simţi şi tu binecuvântarea de a dărui ceva ce preţuieşti cuiva care are nevoie?


Sonia Brock

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit