Cine câștigă?

Devoțional zilnic 6 septembrie 2019

Apoi le-a zis: “Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui”. Luca 12:15

Se spune că un profesor, sătul de certurile dintre elevii săi, le-a dat pentru săptămâna care urma un exercițiu: să ia fiecare câte o cutie și pentru fiecare prieten pe care nu-l  poate ierta sau suporta, să pună câte o piatră cu numele persoanei respective lipit pe ea. Mai mult decât atât, ei trebuiau să poarte acest ,,bagaj” oriunde mergeau, la școală, acasă și chiar atunci când mergeau la culcare.

 Pentru început acest lucru a părut distractiv și interesant, dar pe măsură ce se adunau pietrele, greutatea creștea și era din ce in ce mai dificil să o poarte. Cel mai rău lucru însă era faptul că acea cutie s-a rupt repede și a trebuit să pună pietrele prin buzunare, care și ele la rândul lor au început să cedeze.

 La sfârșitul săptămânii, profesorul le-a explicat lecția pe care a vrut să le-o dea spunându-i acestui test, lecție pe care au înțeles-o singuri unii dintre ei.

 Adeseori credem că atunci când iertăm pe cineva îi facem un bine acelei persoane, dar de fapt noi înșine suntem cei care câștigă, eliberându-ne de greutatea spirituală pe care o purtăm sub forma de ură ,ranchiună ,invidie.

 Tu ai pietre în buzunarele tale?

Angela Urda, Instructor Explo, Vișeu de Jos, Maramureș

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro