Cine poate transforma totul?

Devoțional zilnic 2 martie 2020

Domnul i-a zis: „Ce ai în mână? ” El a răspuns: „Un toiag .” Domnul a zis: „Aruncă-l la pământ .” El l-a aruncat la pământ, și toiagul s-a prefăcut într-un șarpe. Moise fugea de el. – Exodul 4:2

– Perenelle! Am reușit! Vom fi bogați de acum! Soția lui Flamel se grăbi să ajungă în laboratorul renumitului alchimist. Era curioasă să vadă dacă într-adevăr soțul ei reușise să transforme plumbul în aur.

Pe la sfârșitul anilor 1300 Flamel cumpărase o carte ”pentru suma de doi florini, o carte aurită, foarte veche și mare.” Flamel a studiat cartea și s-a convins că aceasta conținea secretul creării Pietrei Filozofale, care, așa cum credeau alchimiștii (alchimia – o pseudoștiință care amesteca știința de atunci cu ocultismul și filozofia). În autobiografia lui, Nicolas Flamel spune că ar fi reușit să transforme plumbul în aur de trei ori, suficient cât să devină bogat.

Nu e așa că ar fi minunat să putem transforma un obiect în ceea ce ne dorim noi? Dar realitatea nu este așa. Povestea lui Flamel nu e credibilă, știința demonstrând că nu se poate obține aur din alte metale.

Ei bine, dar cum să transformi un băț într-un șarpe? Am putea spune că această relatare despre Moise e și ea falsă? Nu. Biblia ne spune că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință. În Scriptură găsim multe descrieri ale unor minuni. Dumnezeu a ales în anumite ocazii să se folosească de supranatural pentru a face ceva necesar pentru oameni. În cazul lui Moise, acesta avea nevoie de o dovadă pentru el și pentru cei la care urma să meargă că este trimis de Dumnezeu.

Poate că și tu ai nevoie câteodată de ceva care să-ți ofere încredințarea că Dumnezeu că este alături de tine. El poate face minuni și azi ca și în trecut, dar această posibilitate îi aparține alegerii divine. Chiar dacă nu vei fi martor vreodată la ceva supranatural aceasta nu înseamnă că Dumnezeu nu e prezent în viața ta. Experiența unei legături cu Dumnezeu prin intermediul studiului Bibliei, a rugăciunii, a acceptării în viața ta a lui Isus Hristos ca Mântuitor, aceasta este o adevărata mare minune. Domnul va face o transformare uimitoare cum spune Scriptura: Voi scoate din trupul vostru inima de piatră și vă voi da o inimă de carne (Ezechiel 36:26). Poate că chiar acesta este semnul pe care îl aștepți!

Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro