Cineva care să mă ierte

Devoțional zilnic 28 aprilie 2019

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Miriam este o fetiță simpatică de șase ani. Este o mare bucurie pentru ea când merge la bunici, după cum, tot la fel de mare este și bucuria bunicilor. Marea ei pasiune este filatelia, iar bunicii au o mulțime de timbre. Atunci când ajunge în casa lor, primul lucru pe care îl face este să meargă la sertarul cu timbre.

Într-o zi, când s-au întâlnit din nou, bunicii i-au spus: „Miriam, ai voie să iei doar patru timbre!” Bunicii au plecat în camera lor și peste câtva timp, când au revenit în camera de zi au văzut tot covorul tapetat cu zeci și zeci de timbre. Bunica, foarte supărată, a întrebat-o: „Miriam, ce ți-am spus eu?”. La remarca plină de supărare a bunicii, Miriam a răspuns pe măsură: „Bunică, am nevoie de cineva care să mă ierte!”

Da, trăim într-o lume plină de greșeli, de jigniri și de fapte rele. Avem instituții specializate care să rezolve aceste probleme, precum poliția, judecătoria, închisoarea, dar nu ne îngrijim și nu am luat în calcul și pe cineva care să ne ierte. Un astfel de oficiu a deschis Domnul Hristos prin slujba Sa de Mare Preot. El este specializat ca să ne ierte. Vrei să apelezi la El?

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro