Conduce sfințirea familiei, 10 mai

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbe 22:6

Fac apel la părinți să se pregătească pe ei înșiși și pe copiii lor pentru a se uni cu familia de sus. Pregătiți-vă, de dragul lui Hristos, pregătiți-vă să-L întâlniți pe Domnul vostru în pace. Începeți să lucrați în familia voastră în direcția cea bună. Mergeți la rădăcina problemei. Aduceți adevărul în casele voastre, pentru a le sfinți și purifica. Nu-l păstrați în curtea exterioară. Cât de orbi sunt mulți pretinși creștini față de propriile interese! Ei nu reușesc să vadă aproape deloc ce ar face Hristos pentru ei dacă El L-ar fi primit în casele lor. Atunci când creștinii vor lucra la fel de serios ca să câștige coroana vieții pe cât lucrează cei lumești pentru a câștiga avantaje pământești, biserica lui Dumnezeu va merge cu siguranță înainte cu putere ….

Duhul Sfânt produce acțiuni care sunt în armonie cu legea lui Dumnezeu. Lucrarea regeneratoare a Duhului va fi văzută în familii în care se depun eforturi minuțioase pentru a manifesta bunătate, răbdare și dragoste. Puterea atotputernică este la lucru, pregătind mințile și inimile să se supună influenței modelatoare a Duhului Sfânt, conducându-i pe părinți să se sfințească, pentru ca și copiii lor să poată fi sfințiți.

Căminul în care membrii sunt amabili, binevoitori, este un cămin de creștini care exercită o mare influență spre bine. Alte familii vor observa rezultatele unui astfel de cămin, și-i vor urma exemplul, păzind, la rândul lor, căminul de influențele satanice.

Îngerii lui Dumnezeu vor vizita adesea căminul în care voia lui Dumnezeu este în centrul atenției. Sub influența harului divin, un astfel de cămin devine un loc de înviorare pentru călătorii obosiți, trudiți. Prin veghere atentă, eul nu este alimentat. Se formează deprinderi corecte. Există o recunoaștere atentă a drepturilor celorlalți. Credința care lucrează prin dragoste și curăță sufletul este la cârmă  — fiind suverană peste toată casa. Sub influența sfințitoare a unui asemenea cămin, principiul frăției, prezentat în Cuvântul lui Dumnezeu, este mai mult recunoscut și I se dă ascultare. The Southern Watchman, 19 ianuarie, 1904.

Devoționalul face parte din cartea  ”Ye Shall Receive Power ”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

Articolul Conduce sfințirea familiei, 10 mai apare prima dată în Redesteptare si reforma.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro