Conectat

Devoțional zilnic 26 ianuarie 2020

Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbele 3:6

Trăim într-o eră în care avem acces aproape nelimitat la tehnologie. Cu ajutorul telefoanelor mobile suntem conectaţi cu prieteni, familie, magazine, muzică, bănci, calendare, calculatoare, jocuri, hărţi, internet – ah, şi ce poze frumoase pot face! Şi asta doar cu telefonul.

Tabletele şi iPad-urile fac toate aceste lucruri şi, în plus, putem primi şi e-mailuri, putem stoca cărţi pe care să le citim sau în care să căutăm, putem efectua apeluri video cu prietenii şi familia, putem să luăm notiţe în secţiunea jurnal, să ne găsim iPhone-ul, să accesăm Dropboxul pentru poze şi să stocăm mai multe variante şi traduceri ale Bibliei. Avem iPod-uri pe care să descărcăm muzică şi astfel putem asculta doar selecţiile care ne plac. Pare că există un dispozitiv computerizat pentru fiecare aspect al vieţii noastre. Nu doar că putem să luăm laptopul cu noi oriunde mergem, dar putem găsi alte dispozitive la birou şi acasă.

Totuşi, ce se întâmplă dacă uităm să încărcăm aceste dispozitive? Dacă se termină bateria, nu mai suntem conectaţi la nimic, lucru care de obicei duce la frustrare.

Este uşor să ne umplem viaţa cu toate aceste dispozitive şi să nu ne mai rămână timp pentru nimic altceva. Uneori punem „în aşteptare” familia. Dumnezeu sau prietenii sunt puşi şi ei „în aşteptare”, în speranţa că vom reveni la ei mai târziu. Dar poate ne vom trezi într-o zi şi ne vom da seama că suntem singuri, că nu mai avem relaţii apropiate, deoarece am fost prea conectaţi la aceste dispozitive.

Isus vrea să ne „conectăm” la El în fiecare zi. El ne cere să rămânem în El pentru a fi conectaţi. Prin studierea Bibliei, prin rugăciune şi prin citirea cărţilor spirituale, noi putem fi reîncărcaţi pentru a da piept cu viaţa. Hristos are toate resursele pe care le putem accesa. El are toată informaţia necesară pentru viaţa reală – pentru viaţa veşnică. Noi suntem copiii Lui şi El este gata să ne călăuzească, fiind Părintele nostru ceresc. Să îi aducem laudă în fiecare zi, deoarece se spune că suntem cel mai aproape de El atunci când îi aducem laudă. „Legătura cu Dumnezeu este legătura cu toată înţelepciunea adevărată” (Ellen G. White, That I May Know Him, p. 135).

Doamne, Tu eşti Dătătorul vieţii şi Susţinătorul nostru! Ajută-ne ca astăzi să umblăm mai aproape de Tine, Cel care ştii cel mai bine să ne călăuzeşti viaţa! Tu ai toată înţelepciunea, cunoştinţa şi discernământul necesare pentru a lua decizii înţelepte. Ajută-ne să ne încredem în Tine în fiecare aspect al vieţii! Amin!


Louise Driver

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro