Constructorul

Devoțional zilnic 20 martie 2019

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

Suntem obişnuiţi să construim case, să înălţăm turnuri, să ridicăm edificii măreţe care să fie o încântare pentru cei din jur, atât prin frumuseţe cât şi prin utilitatea lor, însă cine dintre oameni poate fi priceput în zidirea de inimi noi? Stăpânim cu pricepere rodul înţelepciunii şi al mâinilor noastre, însă rămânem neputincioşi la a crea viaţă! 
Sunt medici destoinici, capabili să transplanteze inimi, să le deschidă şi apoi să le închidă, prelungind viaţă celor în suferinţă, însă câţi dintre ei pot crea o inimă? Câţi dintre ei pot schimba trăirile şi emoţiile unui om? Cine poate stăpâni gândurile şi poate aduce linişte? 

Un singur Maestru poate ,,zidi”, inimi, şi nu orice fel de inimi, ci unele curate, neatinse de defecte. Numai El poate aduce un Spirit nou, înlăturând total lucrurile vechi care ne-au stăpânit. 

Singur El este Reformatorul care zideşte, aduce şi statorniceşte sentimentele cele mai pure şi mai nobile în noi pentru a ne transforma în edificii de preţ! Ia-ţi astăzi timp şi gândeşte-te câtă nevoie ai de reînnoire! Ce necesar îţi este un spirit nou, un tonus sfânt şi curat!

Elvira Rusin Ion, părinte, Cervenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro